5 Unieke ideeën voor houten binnenbekleding

Categorie

Blogs

Houten gevelbekleding is niet alleen voor de buitenkant van je huis of gebouw; je kunt gevelbekleding ook op veel manieren gebruiken om dimensie, interesse en textuur toe te voegen aan je binnenmuren. Houten gevelbekleding kan binnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waardoor je een verscheidenheid aan looks kunt krijgen, afhankelijk van de architectuur en stijl van het gebouw. Deze vijf variaties van houten gevelbekleding voor binnen geven je een idee van wat er mogelijk is voor je interieur. (See also our 18 Interior Wood Wall Paneling Design Ideas)

1. Houten gevelbekleding

houten binnenbekledingPhoto by Jiri Havran

Deze vrijeschool zit zowel binnen als buiten vol kleur en textuur. Als achtergrond voor de felle kleuren van de ramen en deuren is een gevel van natuurlijk hout gebruikt om contrast en karakter toe te voegen aan zowel de binnen- als buitenmuren. Langs de binnengangen van de school ligt een moderne, verticale installatie van bekleding van natuurlijk hout; dit brengt het soort natuurinspiratie waar vrijescholen vaak bekend om staan. De kleur van de houten bekleding helpt om de gangen op te fleuren waar natuurlijk licht niet zo prominent aanwezig is. En door de planken van vloer tot plafond te laten doorlopen, blijft het ontwerp eenvoudig, zodat de felle kleuren van de accenten in de klaslokalen eruit springen en centraal staan in het ontwerp van het gebouw.

2. Decoratieve houten gevel

Foto: Tommaso Sartori

Deze koffiebar is ontworpen om mensen onder te dompelen in de ervaring van het bestellen en bereiden van koffie. Door de kromming van de bar kunnen mensen de bar beter van alle kanten benaderen en de spiegel boven het hoofd biedt een beter zicht op de barista die aan het werk is. De voorkant van de bar werd bekleed met hout en gelaagd met accenten om een diepe, dimensionale uitstraling te creëren. De houten bekleding was het perfecte materiaal om de ronding van de bar op een natuurlijke en organische manier te volgen. Hout werd ook gebruikt om een multi-tonaal oppervlak te creëren dat het eenvoudige kleurenschema van de ruimte en de koffiebonen zelf versterkt. De juxtapositie van natuurlijk hout en staal creëert een moderne en industriële ruimte die een zeker element van warmte behoudt, wat klanten uitnodigt om te ontspannen, te genieten van de aangename aroma’s en te kijken naar een delicate kunst in de praktijk.

3. Interieurcontrast (houten binnenbekleding)

houten binnenbekleding

Dit badhuis maakt zowel binnen als buiten gebruik van natuurlijke houten bekleding. Maar om een ruimte te creëren die beide ruimtes definieert en het ontwerp meer dimensie geeft, is het hout aan de buitenkant anders aangebracht dan aan de binnenkant. Terwijl het hout aan de buitenkant van het gebouw iets uit elkaar is geplaatst, is de installatie in de doucheruimte aan de binnenkant veel strakker. Dit maakt de muren waterdicht en biedt tegelijkertijd privacy en interesse. De douchecabines zelf onderscheiden zich van de rest van het interieur met een verticale installatie van dezelfde bekleding, wat een extra laag dimensie toevoegt aan de ruimtes en helpt om de ruimte effectiever te definiëren.

4. Eenheid door houten binnenbekleding

Foto Markus Photography

Dit eigentijdse huis brengt het ontwerp van de houten bekleding aan de buitenkant over naar het interieur, waardoor de ruimtes met elkaar worden verbonden en een scherpe waardering voor fijn vakmanschap wordt getoond. Aan de buitenkant zijn verschillende geklonken accentmuren van royaal gespreide planken gebruikt. Als aanvulling hierop is een soortgelijke stijl van houten bekleding gebruikt langs de voorkant van het kookeiland en de tegenoverliggende muur. De planken hebben hier dezelfde tussenruimte als bij de buitenmuren, maar deze planken zijn iets smaller waardoor ze een verfijnder en delicater uiterlijk hebben; geschikt voor een interieurtoepassing. Het gebruik van vergelijkbare ontwerpelementen, zowel buiten als binnen, creëert een zeer organische stroom en brengt eenheid in het gebouw als geheel.

5. Privacyscherm

houten binnenbekleding

Het kan soms moeilijk zijn om licht in kamers binnen te laten zonder de ruimte open te laten voor wie er voorbij loopt. De gangen van dit hotel hebben dit probleem opgelost door gebruik te maken van bekleding van vloer tot plafond die over de binnenmuren is geïnstalleerd. De bekleding is net genoeg uit elkaar geplaatst om licht door de ramen onder de houten gevel te laten stromen, maar dicht genoeg bij elkaar om tegelijkertijd privacy voor de kamers mogelijk te maken. Door de hele muur te bekleden, in plaats van alleen de raamvlakken, helpt het ook om te verhullen wat er achter de houten gevel gebeurt, terwijl het tegelijkertijd interesse en warmte toevoegt aan het gebouw. Het hout contrasteert met het metaal en de kraakheldere witte muren die elders in het interieur zijn gebruikt, waardoor elk element van de ruimte mooi afsteekt tegen de rest.

Uw interieur bekleden (houten binnenbekleding)

Houten gevelbekleding wordt al honderden jaren gebruikt in woningen en gebouwen. Van houten werkplaatsen tot commerciële gebouwen, het brengt natuurlijke warmte, textuur en karakter waar het ook wordt geïnstalleerd. En met zoveel verschillende opties voor tussenruimte, plaatsing en installatiestijl kun je gemakkelijk je eigen unieke look creëren. Overweeg het gebruik van houten gevelbekleding voor uw interieur om de dimensie en schoonheid te creëren die alleen natuurlijk hout kan brengen.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.