Maak van uw terras een paradijs met deze ideeën voor houten vloeren

Categorie

Blogs

9 uitnodigende ideeën voor houten buitenvloeren

Veel huiseigenaren besteden uren aan het kiezen van de perfecte vloer voor elke kamer in hun huis, maar staan nauwelijks stil bij de verschillende vloeropties voor hun buitenterras.

Er is een overvloed aan verschillende terrasmaterialen en -stijlen om uit te kiezen, maar gemodificeerd hout is een van de meest waardevolle in termen van schoonheid en weinig tot geen onderhoud. Vergeleken met standaard houten vloeren en terrassen voor buiten heeft gemodificeerd hout een veel rijkere uitstraling die je zou verwachten van houten vloeren van hoge kwaliteit voor binnen.

Hier zijn 9 voorbeelden van inspiratie voor houten buitenvloeren om je te helpen vinden welke stijl het beste bij jouw huis en buitenruimtes past.

1. Creëer een naadloze overgang tussen binnen- en buitenvloeren

 

Het Onzichtbare Huis door Lincoln Miles met Kebony, Foto Julian Winslow(The Invisible House, door Lincoln Miles, Foto Julian Winslow)

De naadloze overgangstrend in huisdesign is populairder dan ooit nu huiseigenaren ernaar streven dat hun buitenleefruimtes een vloeiend verlengstuk zijn van hun binnenleefruimtes. Een uitstekende en verrassend gemakkelijke manier om deze illusie te creëren is door binnen dezelfde of zelfs dezelfde houten vloer te gebruiken als buiten. Gemodificeerd hout is hiervoor de perfecte optie omdat het met evenveel succes binnen als buiten kan worden gebruikt. De glazen wanden hier laten zien hoe mooi op elkaar afgestemde houten vloeren voor binnen en buiten eruit kunnen zien.

2. Voeg een uniek tintje toe door horizontale en verticale planken op hoeken samen te voegen

Ideeën voor houten buitenvloeren met Kebony

(Privé terras in Noorwegen)

Rondomlopende veranda’s zijn vrij traditioneel en kunnen worden gemoderniseerd met een uniek ontwerp voor houten vloeren. Deze overdekte vloer heeft planken die horizontaal langs elke wand lopen. In plaats van de ene of de andere kant abrupt te laten eindigen, liet deze huiseigenaar deze planken diagonaal samenkomen. Het eindresultaat is een opvallende hoek die ook de illusie wekt van een verlengd terras.

3. Krijg het beste van twee werelden door houten en stenen vloeren te combineren

Prive Tuin door Villa Garden met Kebony, Foto Heidi Hannus

(Prive Tuin door Villa Garden, Foto Heidi Hannus)

Hout en steen zijn twee klassieke vloermogelijkheden voor buiten, beide met een natuurlijke organische uitstraling. In plaats van te kiezen voor het een of het ander, kun je overwegen om houten vloeren te combineren met stenen of tegels om een visueel dynamische patio te creëren. Kebony hout ziet er prachtig uit naast steen en ze zullen elkaar nog meer aanvullen naarmate de Kebony vloeren ouder worden en hun karakteristieke zilveren patina krijgen. Deze twee opvallende vloeropties voegen veel textuur en dimensie toe aan een tuin.

4. Aantrekkelijk eenvoudige houten vloeren geven daken een chique, luchtige uitstraling

Ideeën voor houten dakterras met Kebony

(Secret rooftop garden, by Ark Net As, Foto: Jacob Buchard)

Dakterrassen zijn een perfecte gelegenheid om houten vloeren voor buiten te gebruiken. Overweeg om de vloer eenvoudig te houden en laat de dramatiek van het uitzicht vanuit vogelperspectief voor zich spreken. Het terras hierboven is een uitstekend voorbeeld van hoe je een functionele en verbluffende buitenruimte kunt creëren. De vloer van Kebony hout verweert tot een zilverachtige perfectie en de keuze voor moderne en minimalistische meubels creëert een sfeer voor entertainment. Houd er rekening mee dat wanneer je vloerkleden en grote meubels op je houten vloer buiten zet, de delen die van de zon worden afgeschermd anders zullen verweren dan de delen die meer direct aan de zon worden blootgesteld.

5. Warme houten vloeren zorgen voor een gezellige en intieme eetruimte

Chelsea Flower Show, by Darren Saines, photo by Helen Fielding

(Chelsea Flower Show, by Darren Saines, photo by Helen Fielding)

Grote terrassen zijn mooi, maar voor wie met een kleinere terrasruimte werkt, is een houten vloer voor buiten een geweldige manier om een stijlvolle en intieme omgeving te creëren. Bij het ontwerpen van een kleine ruimte is efficiëntie belangrijk en niets ontwikkelt zo snel karakter als de natuurlijke charme van echt hout. Met een vloer van echt hout voor je terras leg je de basis voor een unieke en betekenisvolle leefomgeving buiten.

6. Wikkel vloeren rond bomen en natuurlijke elementen voor een oase-effect

Ideeën voor houten vlonder

(Privé Terras, Foto: Salih Usta)

Als je een tuin hebt met volwassen, schaduwrijke bomen, raden we je aan om de schoonheid van het natuurlijke werk te omarmen in je terras. In plaats van bomen en andere natuurlijke kenmerken te verwijderen, kunt u overwegen er een vloer omheen te leggen. Deze vloer van Kebony hout vloeit vloeiend rond de aanwezige bomen en biedt voldoende ruimte om rond te lopen en te loungen, terwijl er toch voldoende natuurlijke schaduw onder de zon is. Gemodificeerd hout is een goede vloerkeuze voor deze situaties omdat het goed presteert in omgevingen waar natuurlijke vegetatie onderhevig aan is, zoals hogere vochtniveaus.

7. Vloeren buiten uitbreiden naar parkeerplaatsen voor gemakkelijke toegang

(Summer Cabin with Ocean View, Foto: Ketil Ring)

Het mooie van een buitenterras is dat het gemakkelijk kan worden uitgebreid om je ruimte nog meer functie te geven. Je houten terras uitbreiden met een looppad naar je parkeerplaats ziet er bijvoorbeeld mooier uit en biedt een comfortabelere ondergrond dan grind of aarde.

8. Laat het beton achterwege en creëer een natuurlijker landschap rond je zwembad

Ideeën voor houten buitenvloeren rond een zwembad

(Privé Terras & Zwembad, Foto: Ed Kingsford Photography)

Voor terrassen rond een zwembad is beton een standaardkeuze omdat het direct op de grond kan worden gelegd, maar het zal je misschien verbazen dat je net zo makkelijk een natuurlijk, echt houten terras kunt hebben met gemodificeerd hout. Vloeren van gemodificeerd hout, zoals Kebony, hebben een minimale bodemvrijheid nodig en presteren ongelooflijk goed in gebieden met directe blootstelling aan water. Het landschap hierboven heeft vloeren van Kebony hout in de eetruimte buiten, de overdekte lounges en rond het zwembad. Bovendien is gemodificeerd hout slipvast en koeler op blote voeten dan composiet.

9. Creëer een rustige sfeer met bijpassende vloeren, reling en buitenspa

Ideeën voor houten vloeren, relingen en buiten spa

(Dakappartement met Kebony jacuzzi, by Homexo, Foto: Studio Oslo)

Met de juiste houtsoort kun je een zeer ontspannende, moderne sfeer creëren met de veelzijdigheid om te passen bij welke stijl van buitenmeubilair je ook hebt. Het terras van dit appartement maakt gebruik van gemodificeerd Kebony hout als buitenvloer, reling, trap en spa cover, om een vloeiende en functionele ruimte te creëren die alleen de schoonheid van de natuurlijke omgeving benadrukt.

Houten vloeren voor buiten creëren een charme en karakter die met geen enkel ander materiaal te bereiken zijn. Kebony gemodificeerd hout staat boven standaard hout, composiet, beton en tegels als een superieure optie voor buitenvloeren. Je hebt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke nieuwe leefruimte, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken over het onderhoud zoals bij andere vloeren voor buiten, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.