25 ontwerpideeën voor het exterieur van een modern huis.

Categorie

Blogs

 

Eigentijds huis – 25 ideeën voor het exterieur van een modern huis

Hedendaagse huisarchitectuur en gevels worden steeds populairder. Moderne huisgevels in eigentijds design met strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen behoren tot de attributen die het meest worden gevraagd door huizenkopers en huiseigenaren voor zowel het interieur als het exterieur van het huis.

1. Drijvend huis

Architect: Timo Urala Foto: Jörgen Ulvgård

Deze spectaculaire drijvende woning met drie verdiepingen toont een klassiek modern ontwerp dat een sterke band met de natuurlijke omgeving behoudt. Het is een indrukwekkende samenwerking van drijvende bouwspecialisten Timo Urala Design, Bluet Ltd en Marinetek Group. De buitengevel combineert glas, wit vezelcement en Kebony hout. Timo Urala, hoofdontwerper, licht toe: “Om een huis te creëren dat zweeft, goed is ingedeeld en mooi is, moeten alle materialen van topkwaliteit zijn. Kebony was geweldig om mee te werken, sterk en duurzaam. Sinds ik aan dit project heb gewerkt, ben ik bezig met een kleine uitbreiding aan mijn huis met een dakterras van Kebony.”

2. Wonen in de vallei (modern huis exterieur)

Architect and foto: Arches

Valley Villa is een uniek familieverblijf in de buurt van de Litouwse hoofdstad Vilnius. Dit verbluffende huis is ontworpen om te harmoniëren met de natuurlijke omgeving van heuvels en pijnbomen door een asymmetrisch hellend dak en een natuurlijke houten bekleding van duurzaam Kebony hout. “Elke keer dat we Kebony gebruiken, leren we meer en meer over de creatieve mogelijkheden ervan. De mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Arūnas Liola, architect bij Arches, een bekroond architectenbureau in Vilnius. De designwoning was de winnaar van de hoofdprijs op de 2016 Contemporary Lithuanian Architecture Exhibition.

3. Buiten leven

modern huis exterieurArchitect: Fernau & Hartman Foto: Richard Barnes Photography

Dit moderne huis neemt ongegeneerd zijn plaats in in een rij van voornamelijk Spaans-herfst gepleisterde huizen in de buitenwijken van Palo Alto, Californië. Het huis is een driehoekige wig met het hoofdhuis van de eigenaar aan de hogere kant en hun nieuwe, kleinere tweede huis aan de korte kant. De twee huizen voldoen aan de wens van de eigenaar om kleiner te gaan wonen en tegelijkertijd een groter gezin in het oorspronkelijke huis te huisvesten. De architecten van Fernau & Hartman beschreven hun wigontwerp als een “metaforische brug die een reeks tegenstellingen verbindt, zoals landschap en architectuur, licht en schaduw, en de warmte van hout tegenover de koelte van staal en beton”. De mooie, duurzame bekleding van Kebony hout was de perfecte keuze voor deze energie-efficiënte woning, die in 2015 werd bekroond met de AIA Montana Citation Award.

4. Strandhuisjes geïnspireerd op zandduinen

Architect: WAM Design Foto: Urban Front

Zelfs met de bouwuitdagingen die gepaard gaan met het bouwen op zandige locaties, blinken deze strandhuizen nog steeds uit in het omarmen van alles wat hun locatie te bieden heeft. Met glazen wanden die het uitzicht op de oceaan laten zien en een exterieur dat doet denken aan het drijfhout dat vaak aanspoelt op het strand, zijn deze huizen ontworpen om de vorm van de natuurlijke zandduinen waar ze tussen gebouwd zijn na te bootsen.

Deze huizen zijn zo ontworpen dat ze de vorm van de natuurlijke duinen waar ze tussen gebouwd zijn nabootsen. Ze zijn gebouwd om een minimale impact op het milieu te hebben en maken veel gebruik van natuurlijk, duurzaam Kebony hout voor hun gevelbekleding, daken en dekken, wat hun uiterlijk nog mooier maakt. Deze strandhuizen in Camber Sands, East Sussex, zijn ontworpen door WAM Design en hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder de 2016 Surface Design Award en 2017 RICS South East Residential Award.

5. Victoriaanse cottage modernisering

modern huis exterieurArchitect: Waind Gohil+Potter Architects Foto: Anthony Coleman

Dit Victoriaanse rijtjeshuis in de Borough of Wandsworth had de typische problemen die horen bij het 19e-eeuwse ontwerp. Waind Gohil + Potter Architects (WG+P) transformeerde het huis in een eigentijdse Londense woning met de introductie van natuurlijke materialen en licht. Kebony gevelbekleding werd gekozen vanwege de duurzame en slijtvaste eigenschappen. Projectarchitect Ciara McInerney zei: “Kebony was het perfecte materiaal dat binnen een paar dagen was geïnstalleerd. Het eindproduct verbindt de tuin prachtig met het huis. WG+P werkt veel met hout en zal zeker overwegen om in de toekomst Kebony te gebruiken.”

6. Hut in het wild

Architect: Jon Danielsen Aarhus Foto: Knut Bry

Deze simplistische hut van Jon Danielsen Aarhus ligt in het grootste nationale park van Noorwegen en is bedoeld om gasten een ongeëvenaard uitzicht te bieden op het landschap waarin de hut ligt. De hut is gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals isolerend en zonwerend glas en duurzame Kebony-bekleding. De hut heeft twee kamers met een flexibele plattegrond, ontworpen voor maximaal 13 gasten tegelijk.

De buitenbekleding van de afgelegen hut is speciaal gekozen vanwege de duurzame eigenschappen en de duurzame herkomst. Na verloop van tijd zal het hout verweren tot een zilvergrijze kleur die de schoonheid ervan zal vergroten en de hut nog beter zal laten opgaan in de omgeving.

7. Voorverweerde houten gevelbekleding

modern huis exterieurArchitect: Claridge Architects Foto : Seb Scapolan, Claridge Architects / Shou Sugi Ban

Dit moderne Oak Hill huis staat aan de voet van een origineel Victoriaans herenhuis in Hampstead, Noord-Londen. De uitgebreide glazen lambrisering biedt een breed uitzicht op het landschap om het natuurlijke groen van het pand te laten zien. Claridge Architects koos voor een speciale voorverweerde Kebony gevelbekleding van Shou Sugi Ban als aanvulling op het suburbane karakter van de tuin. “Kebony is een van de duurzaamste houtsoorten waarmee we hebben mogen werken. Het verkoolde effect helpt om de gedetailleerde nerven van het hout te benadrukken en dit is een populaire keuze geweest voor onze klanten,” aldus Karl Harrison, oprichter van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Shou Sugi Ban.

8. Niet bewegen, maar verbeteren

Architect: David Stanley Architects Foto: Adelina Iliev Photography

Toen de eigenaren van deze flat op de begane grond in Zuid-Londen meer ruimte wilden, deden ze dat door uit te breiden naar de tuin met een aanbouw bekleed met geblakerd Kebony van Shou Sugi Ban. Eigenaren David Stanley en Romy Grabosch, architecten, wilden dat de aanbouw de tuin en het buitenleven zou omarmen en tegelijkertijd het huis niet alleen groter, maar ook gezinsvriendelijker zou maken.

Het resultaat is een charmante, op de tuin gerichte woning waardoor ze in hun huis kunnen blijven wonen in plaats van te verhuizen naar een nieuwe, duurdere locatie.

9. Hut verwerkt in natuurlijk gesteente

modern huis exterieurArchitect: Pernilla Johansson Foto: Per Erik Jæger

Deze strakke, moderne hut op een eiland in de Noordzee voor de kust van Zuid-Noorwegen is ontworpen om zich te onderscheiden van de traditionele hutten in het gebied, maar toch naadloos op te gaan in de natuurlijke omgeving. De architect van het project, Pernilla Johansson, en de eigenaren kozen voor de bekleding van Kebony vanwege de milieuvriendelijke duurzaamheid, schoonheid en het vermogen om dramatische weersomstandigheden te weerstaan. Na langdurige blootstelling aan de elementen verweert Kebony hout tot een zilvergrijze patina, die de kleuren van de natuurlijke rotsbasis van de hut nabootst. Bovendien vonden de eigenaren het geweldig dat de Kebony gevelbekleding geen onderhoud nodig heeft, waardoor er meer vrije tijd vrijkomt voor gezinsactiviteiten en plezier.

10. Laterale stijl

modern huis exterieurArchitect: Pitman Tozer Foto: Nick Kane

Dit bekroonde architectonische ontwerp van Pitman Tozer met duurzame Kebony Clear gevelbekleding transformeerde een Victoriaans huis uit 1850 in een ruime, lichte gezinswoning met vijf slaapkamers, een dakterras, een gerenoveerde tuin op het zuiden en een elegant nieuw bijgebouw. Deze ingrijpende renovatie is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een terugkerende klant en maximaliseert het potentieel van de locatie. De materialen voor de terrasvormige achteraanbouw en het bijgebouw vormen een aanvulling op het bestaande huis en zorgen voor een samenhangend en stijlvol geheel.

11. Zero Waste Design (modern huis exterieur)

modern huis exterieur

Houten huizen in Noorwegen zijn enigszins ongebruikelijk. Omdat de dreiging van brand zo hardnekkig is, werden de meeste huizen en gebouwen gebouwd van brandvertragende materialen zoals beton, totdat nieuwere bouwmaterialen en -praktijken konden worden gebruikt om veilige, duurzame houten huizen te maken.

In dit zelfbouwhuis van architect-eigenaar Henning Kongshavn Frøndsdal is in totaal meer dan 200 ton hout verwerkt, met meer dan 9.000 meter Kebony gevelbekleding. Niets van dit hout is verspild; eindstukken en zaagsnedes zijn vakkundig opgenomen in het uiteindelijke ontwerp, zodat geen enkel stuk ongebruikt is gebleven.

12. Circular Style

modern huis exterieurArchitect: Simone Kreutzer, Tommy Wesslund Foto : Anders Bergön

Villa Circuitus is het eerste circulaire passiefhuis in Zweden. Het is gebouwd met duurzaam Kebony hout en voldoet aan strenge milieueisen op het gebied van ontwerp en bouwmaterialen. Gecertificeerde passiefhuisexperts Simone Kreutzer en Tommy Wesslund brachten hun creativiteit en deskundigheid op het gebied van energie en ventilatie in het Villa Circuitus-project in. Ze werkten samen met Nina Sandahl van SAJT Arkitektstudio om de privéwoning op maat te ontwerpen. Kreutzer: “We hebben een passie voor het maken van duurzame huizen en we moesten ervoor zorgen dat elk element van het huis op verantwoorde wijze werd geproduceerd. De balustrade met zonnepanelen, de gerecyclede isolatie en de opvallende Kebony gevelbekleding helpen allemaal om onze visie van een echt duurzaam eco-huis te realiseren.”

13. Opgaan in de natuur (modern huis exterieur)

Architect: Lincoln Miles Foto : Julian Winslow

Dit prachtige familiehuis aan de zuidkust van het Isle of Wight werd voltooid als onderdeel van het Britse Channel 4-programma Grand Designs. Geïnspireerd door de natuur, het internationale modernisme en de open eenvoud van het beroemde Farnsworth House van architect Mies van der Rohe, past het in de natuurlijke omgeving dankzij de prachtige, milieuvriendelijke houten vloeren en bekleding van Kebony. Architect Lincoln Miles legt uit: “We hebben de tijd genomen om te beslissen welke producten we zouden gebruiken die zowel duurzaam als duurzaam zouden zijn. We kozen voor Kebony vanwege de natuurlijke uitstraling en het feit dat het onderhoudsvrij is. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer met Kebony te werken als architect en bestekschrijver.”

14. Moderne uitbreiding naar rustieke oorsprong (modern huis exterieur)

modern huis exterieurArchitect: LINK Arkitektur Foto : Hundven-Clements Photography

Deze vervallen boerderij aan de rivier de Glomma, geïnspireerd op de traditionele boerderijen met zadeldak uit de 19e eeuw, kreeg een eigentijdse make-over van LINK Architects. De verouderde esthetiek is gemoderniseerd op een minimalistische manier die openstaat voor de prachtige omgeving van de boerderij. Er is veel gebruik gemaakt van glas en aluminium. Zowel het dak als de gevel van de uitbreiding zijn bekleed met milieuvriendelijk Kebony hout om de traditionele stijl van de boerderij te behouden. Martin Ebert van LINK Arkitektur licht toe: “Dit project was fascinerend om aan te werken met de traditionele Scandinavische ontwerpstijl die verweven is met moderne architecturale elementen. De Kebony gevelbekleding is echt een opwindende manier om de traditionele architectuur levend te houden zonder de negatieve gevolgen voor het milieu die gepaard gaan met de ontbossing van hardhout.”

15. Dare to Be Square

modern huis exterieurArchitect: Bliss

Dit is een van de grote huizen aan de elegante Hurst Avenue in de Londense wijk Highgate waar duurzame Kebony Clear-buitenbekleding is toegepast op een huis in eigentijdse stijl. Ook de aanzienlijke vaardigheden en expertise van Bliss, een in Londen gevestigd ontwerp-, ontwikkelings- en managementbureau, worden belicht. De woning van 4.500 vierkante meter heeft een split-level plattegrond met een binnenzwembad. Bliss-oprichter Daniel Broch is enthousiast over de producten van Kebony. Hij zei dat het zijn missie is om “partners te vinden die geweldige producten maken met een tomeloze passie en energie en die onze ambitie delen om geweldig werk af te leveren. Dat hebben we gevonden in Kebony… het product ziet er fantastisch uit en presteert fantastisch in de praktijk!”

16. Niet-traditionele vormen (modern huis exterieur)

modern huis exterieurArchitect: TYIN Tegnestue Foto: Pasi Aalto

Het huis Garborgsveg is een opvallende verschijning in een verder traditionele Noorse buurt in Trondheim. Het Noorse architectenbureau TYIN Tegnestue Architects ontwierp een toevoeging aan beide verdiepingen van een woonhuis met twee verdiepingen. Architecten en oprichters Yashar Hanstad en Andreas Grøntvedt Gjertsen legden uit dat het Garborgsveg project “de grenzen van het hedendaagse bouwen uitdaagt door de eenvoud van hun ontwerp, een principe dat het ontwerp van al hun projecten tot in de kern beïnvloedt”. De architecten kozen Kebony Character voor de duurzame gevelbekleding. Het was hun derde project waarbij ze gebruik maakten van het milieuvriendelijke duurzame hout dat sterk genoeg is om strenge Noorse winters aan te kunnen.

17. Stadswoning opnieuw uitgevonden (modern huis exterieur)

modern huis exterieurArchitect: Arkitema Architects Foto: Niels Nygaard

Havnevigen Townhouses, een gemeenschap van 49 geschakelde herenhuizen in Kopenhagen, Denemarken, is ontworpen door Arkitema Architecture, een van de grootste architectenbureaus van Scandinavië. Het ontwerp van de herenhuizen helpt om de moderne wijk Islands Brygge te verbinden met de historische wijk Nokken. De twee- en drieverdiepingenwoningen zijn opgetrokken uit lichtgekleurde zachte baksteen met grote ramen omlijst door duurzame milieuvriendelijke gevelbekleding van Kebony-karakter. De buitenmuren tussen de patio’s zijn ook van Kebony. Na verloop van tijd zal het duurzame, onderhoudsvrije hout een zilvergrijze patina krijgen.

18. Passief Huis-Leven

modern huis exterieurArchitect: Kontur arkitektur + konstruksjon Foto: Kontur, Lasse Haldrup Juul

In 2015 werd dit traditionele Scandinavische huis in Funkis-stijl uit de jaren 1930 gemoderniseerd om te voldoen aan de strenge milieunormen van het Passiefhuis. Lasse Haldrup Juul van Kontur Architects, eigenaar en architect van het pand, ontwierp het huis en koos Kebony Clear Grade gevelbekleding voor de buitenkant. Door de veelzijdigheid van het hout kon de architect overtollig materiaal gebruiken om duurzame plantenbakken en andere buitenvoorzieningen te bouwen. Juul heeft enorm positieve reacties ontvangen op het huis. “Hout is een materiaal dat een bijzondere visuele aantrekkingskracht heeft en Kebony maakt het gebruik ervan mogelijk zonder het milieu te schaden. Het werken met Kebony heeft het karakter van het huis veranderd, waardoor het een indrukwekkende, maar toch neutrale en organische afwerking heeft gekregen.”

19. Materiaalmix met oversized ramen (modern huis exterieur)

modern huis exterieurArchitect: LOGG Arkitekter Foto: Alejandro Villanueva

Deze moderne villa met vier slaapkamers vormt een spannend contrast met andere villa’s in de buurt. Het huis is ontworpen door LOGG Arkitekter en is het toonbeeld van Scandinavisch design. De gevel is voorzien van prachtige en duurzame Kebony Clear gevelbekleding en grote glaspartijen die een spectaculair uitzicht van vloer tot plafond bieden over het centrum van Oslo en de fjorden daarachter. De villa bestaat uit twee hoofdblokken die een T-vorm vormen.

20. Gemoderniseerde Edwardiaanse stijl

modern huis exterieurArchitect: HRI architects Foto: Markus Photography

Een karakteristiek Edwardiaans huis in het noorden van Aberdeenshire, Schotland, werd onlangs gerenoveerd met een uitbreiding geïnspireerd op hedendaags minimalistisch design. Tegenover het traditionele slijtvaste graniet van het oorspronkelijke gebouw, introduceerde de uitbreiding een element van Scandinavisch design met duurzame Kebony gevelbekleding. Mark Williams van HRI Architects in Inverness zei: “Materialen moeten bestand zijn tegen de krachten van het onstuimige klimaat en de tand des tijds. We gebruiken Kebony in veel projecten; het is ‘gebeitst’ met een natuurlijke vloeistof die het de robuustheid geeft die nodig is voor het vaak uitdagende Schotse klimaat.”

21. Een rustige boomhut voor in de tuin

Architect: Blue Forest Luxury Treehouses Foto: Blue Forest / Quiet Mark

Milieuvriendelijk Kebony hout en Character hout werden gekozen voor een heerlijk ongebruikelijk project – een luxe boomhut – voor John Lewis en Quiet Mark in samenwerking met Blue Forest Luxury Treehouses. De boomhut werd tentoongesteld op de Ideal Home Show 2014 en de RHS Hampton Court Flower Show in Londen. De boomhutten van Blue Forest, ‘s werelds toonaangevende bouwer van luxe boomhutten en eco-huizen, weerspiegelen de omgeving waarin ze worden gebouwd, met als doel mensen dichter bij de natuur en het buitenleven te brengen. Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn belangrijke overwegingen voor al hun ontwerpen. Kebony voldeed aan al hun ontwerpeisen.

22. Regenwerende bekleding (modern huis exterieur)

Architect: Kuhn Architect Foto: Greg Hadley Photography

Toen dit eeuwenoude huis in de wijk Chevy Chase in Washington D.C. gerenoveerd en uitgebreid moest worden, koos Jonathan Kuhn Architect duurzaam Kebony hout voor de regenwerende gevelbekleding. Een regenscherm wordt voornamelijk gebruikt om een poreus buitenoppervlak – in dit geval oude baksteen – te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Bijkomende voordelen zijn isolatie, energie-efficiëntie en het milieuvriendelijke karakter van Kebony. “Kebony hout bood een constructie die niet geëvenaard kon worden door andere soorten houten bevelsiding,” aldus Kuhn. “Kebony was gemakkelijk te bewerken, wat hielp bij het bereiken van nauwe toleranties in de detaillering en montage zonder speciale apparatuur te gebruiken.”

23. Herontworpen duurzaam prefab huis

Architect: Norhus Foto: Martin Palven

Dit ambitieuze geprefabriceerde huis, oorspronkelijk een Noorse cataloguswoning, werd geleverd door Norhus en duurde slechts negen maanden om te bouwen, ondanks aanzienlijke aanpassingen aan de bestaande structuur om te voldoen aan de aard van het perceel. Eigenaar Tone Bekkestad en haar man besteedden veel tijd aan de samenwerking met de projectarchitect, Solhaug Bolig, om de juiste materialen en passende technische oplossingen voor hun huis te selecteren, zodat het algehele onderhoud van het huis minimaal en het huis milieuvriendelijk zou zijn. “Het hout is momenteel diepbruin,” zei Tone, “maar zal uiteindelijk van kleur veranderen en een prachtige zilvergrijze kleur krijgen, zonder dat we ooit opnieuw hoeven te schilderen of behandelingen hoeven toe te passen.”

24. De nabijheid van de natuur

modern huis exterieurPhoto by: Ketil Ring

Dit spectaculaire huis aan zee ligt op Lysøya, een klein Noors eiland ten noordoosten van het vasteland. De omringende bomen verbergen het familieverblijf voor de naburige eigendommen, waardoor een element van privacy ontstaat zonder het adembenemende uitzicht op de oceaan te verstoren. Het ontwerp van het huis laat de veelzijdigheid van het milieuvriendelijke Kebony zien. Het dek, de gevelbekleding en het dak zijn allemaal gemaakt van Kebony Character hout, dat werd gekozen vanwege zijn duurzaamheid, duurzaamheid en onderhoudsarme eigenschappen. Na verloop van tijd heeft Kebony een natuurlijke zilvergrijze patina ontwikkeld, waardoor het perfect opgaat in het opvallende Scandinavische landschap.

25. Verwen jezelf met luxe (modern huis exterieur)

modern huis exterieurFoto: Studio Oslo

Het is niet omdat je binnen te weinig ruimte hebt, dat je moet afzien van de kleine luxe in het leven. Dit dakappartement heeft een terras op het zuidwesten in Kebony Clear-terrasdelen. In het terras is een hot tub ingebouwd van hetzelfde materiaal, naadloos geïntegreerd in de rail.

Bewoners van dit Noorse huis hebben nu de optie om binnen of buiten te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht, terwijl ze van hun huis genieten in ware luxe en stijl.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.