Kubus ontwerp maakt gebruik van Kebony gevelbekleding

Categorie

Blogs

Kubus ontwerp maakt gebruik van Kebony houten bekleding

houten bekleding

Op een uur ten noorden van Oslo, op een majestueuze heuvel met uitzicht op de Noorse bossen en het Mjøsa-meer, ligt het huis Gjøvik. Het huis is op fantasierijke wijze ontworpen door Norm Architects en bestaat uit zes overlappende kubussen die bekleed zijn met Kebony, een prachtige houtsoort die wordt aanbevolen door toonaangevende architecten. Het Gjøvik huis vormt een intiem en dynamisch familiehuis met materialen, niveaus en ingebouwde op maat gemaakte meubels om een gezellig en minimalistisch huis te creëren.

houten bekleding

Het oorspronkelijke idee achter het huis in clusterstijl was om een huis te bouwen met een warme en uitnodigende uitstraling waar je echt kunt overwinteren en schuilen voor de kou van de Scandinavische winter. Het huis in Gjøvik omarmt sierlijk het heuvelachtige terrein, met een adembenemend uitzicht op het Mjøsa-meer, en gaat op een bescheiden en natuurlijke manier op in de omgeving.

De keuken ligt in het midden van het huis en biedt aan beide kanten een indrukwekkend uitzicht met een toevloed aan licht door de ramen van vloer tot plafond. Terwijl je door het huis loopt, wordt het uitzicht omlijst door ramen in elk van de kubuskamers. De verstrengeling wordt verder benadrukt door de materiaalkeuze van de architect: vloer wordt muur en muur wordt vloer in een steeds veranderende wereld van beton en hout in subtiele warme tinten. De toevoeging van ingebouwde meubels draagt bij aan de zachte, minimale expressie in dit unieke familiehuis.

De buitengevel heeft smalle Kebony houten bekleding die uiteindelijk zal vervagen en opgaan in het omringende landschap wanneer het geleidelijk zijn zilvergrijze patina ontwikkelt. Kebony werd gekozen vanwege zijn esthetische kwaliteiten, waardoor het huis een natuurlijke uitstraling krijgt. Bovendien heeft Kebony geen onderhoud nodig, behalve normaal schoonmaken, is het zeer vormvast en bestand tegen slijtage en verwering, wat nog eens bevestigt dat het het perfecte materiaal is voor de blootgestelde locatie van het huis in Gjøvik.

houten bekleding

De revolutionaire technologie van Kebony is ontwikkeld in Noorwegen en is een milieuvriendelijk proces waarbij duurzaam gewonnen zachthout wordt gemodificeerd door het hout te verhitten met furfurylalcohol, een bijproduct uit de landbouw. Door de celwand van het hout te polymeriseren, krijgt het zachthout permanent de eigenschappen van tropisch hardhout, zoals hoge duurzaamheid, hardheid en dimensiestabiliteit.

Linda Korndal, hoofdarchitect bij Norm Architects gaf als commentaar: “Dit moderne clusterhuis omarmt alle aspecten van het gezinsleven en geeft het gevoel van samenzijn, terwijl je niet per se in dezelfde ruimte hoeft te zijn dankzij de schakelniveaus en unieke materiaalkeuze. We zijn echt onder de indruk van de mogelijkheden van Kebony als een natuurlijk, duurzaam en duurzaam product dat de perfecte afwerking heeft geleverd voor de buitenkant van het huis in Gjøvik.”

houten bekleding

Mette Valen, Sales Manager Noorwegen bij Kebony voegt toe: “Norm Architects hebben hun ambitie om een modern, minimalistisch huis te ontwerpen met een warme en uitnodigende uitstraling slim verwezenlijkt. Het kubusvormige karakter van het huis is een fantastische weergave van hoe je een moderne woning kunt laten opgaan in een ongelijke omgeving en we zijn zo blij dat Kebony heeft kunnen bijdragen aan de beoogde visie.”

Afbeeldingen & tekst door Norm Architects

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.