45 Inspirerende ontwerpideeën voor houten terrassen

Categorie

Blogs

Ontwerpideeën voor houten terrassen

Hout is volgens de meerderheid van de ondervraagde huis- en bedrijfseigenaren het favoriete materiaal voor terrassen. Houten terrassen hebben een natuurlijke schoonheid en een warme, uitnodigende aantrekkingskracht die de ruimte waarin ze worden geïnstalleerd, mooier maakt. Hout is ook ongelooflijk veelzijdig, waardoor je een aantal verschillende opties hebt voor stijl, ontwerp en gebruik. Deze ideeën voor houten terrassen geven u een idee van hoe eenvoudig het is om een mooi en duurzaam ontwerp te maken met hout.

1. Terras- en zwembadvloeren

Foto: Christopher Lawson

Buitenruimtes zijn een grote aanwinst voor je woning, omdat ze een comfortabele ruimte bieden om buiten van allerlei activiteiten te genieten. Dit woonhuis heeft verschillende buitenruimtes, waaronder een eethoek, zwembad, buitenkeuken en sauna. Om al deze ruimtes op een aantrekkelijke en organische manier met elkaar te verbinden gebruikten ze duurzaam houten terrasdelen die een gevoel van rust en kalmte geven en tegelijkertijd de duurzaamheid bieden die de ruimte nodig heeft.

2. Maak naadloos de overgang

Foto: Tommy Bahama

Een van de populairste trends in het ontwerpen van gebouwen op dit moment is het creëren van een ruimte die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Om dit mogelijk te maken moet je het juiste materiaal vinden dat in beide ruimtes kan worden gebruikt om de overgang naadloos te laten verlopen. Dit populaire Hawaïaanse restaurant gebruikte houten planken om een harmonieuze overgang van binnen naar buiten te creëren.

3. Meubilair en terrassen gecombineerd

Foto: Nils Petter Dale

Dit buitenwaterpark gebruikt gemodificeerd hout als terras en als functionele loungeruimte. Door een veelzijdig materiaal als hout te gebruiken, konden ze met succes een naadloze en aantrekkelijke buitenruimte creëren die bestand is tegen de omgeving.

4. Mooie functie

Tijdens de renovatie zocht dit restaurant naar een milieuvriendelijk product dat zowel voor buitenvloeren als interieurelementen kon worden gebruikt. Door gebruik te maken van duurzaam, aangepast hout konden ze een opvallend mooi buitenterras, kronkelende houten looppaden en bijpassend meubilair voor binnen realiseren.

5. Terrassen met meerdere niveaus

Een van de redenen waarom terrassen van natuurlijk hout zo populair zijn, is de manier waarop ze combineren met andere materialen zoals steen en beton. Dit hotel gebruikt dekhout niet alleen op de zitgedeeltes van de patio, maar ook op de kleinere terrassen en balkons bij de kamers zelf. Het resultaat is een gebouw dat de verschillende materialen overstijgt om een kunstwerk te worden.

6. Perfecte Match

Soms is het beste hout voor terrassen buiten het hout dat ook perfect bij de rest van je huis past. Dit huis gebruikt hetzelfde natuurlijke hout voor de gevelbekleding en de terrassen. Het resultaat is een optische illusie waardoor het moeilijk te zeggen is waar het huis eindigt en de terrassen beginnen.

7. Terrassen als zitmeubilair

Foto: Simon Meyer

Dit park heeft een unieke, lange zithoek gecreëerd door een bank te maken van terrashout. Hetzelfde hout dat zo aantrekkelijk is voor huis- en bedrijfseigenaren is gebruikt om een unieke zithoek te creëren die vorm en functie prachtig combineert tot een sculpturaal stuk.

8. Een knipoog naar het verleden

Toen het tijd was om dit park een nieuwe look te geven, wilden de ontwerpers het maritieme verleden erkennen. Terrassen van natuurlijk hout met uitzicht op de rivier creëren een warme, verweerde uitstraling die zowel het nieuwe gebruik van de ruimte als de geschiedenis ervan aanvult.

9. Buitenleven

houten terrasontwerpenFoto: Helen Fielding

Het wordt steeds gebruikelijker voor huiseigenaren en bouwers om te kijken hoe de buitenkant van een ruimte meer als de binnenkant kan worden gebruikt. In dit geval zijn de houten terrassen voor buiten bedoeld als aanvulling op zowel het buitenleven als de manier waarop mensen de ruimte willen gebruiken.

10. Drijvend houten terras

Foto: Urban Front

Deze eigentijdse strandhuizen maakten gebruik van drijvende funderingen om ze tegelijkertijd stabiliteit en moderne flair te geven. Als aanvulling werd dezelfde houten bekleding gebruikt om een drijvend houten dek aan de achterkant te bouwen. Het blanke dekhout verweert zodat het bij de gevelbekleding past en de strandomgeving aanvult.

11. Onverwachte plaatsing

houten terrasontwerpen

Veel mensen vinden een terras op een parkeerplaats misschien een beetje misplaatst, maar deze openbare ruimte vond het een perfecte plek voor een buitenzitje en wij denken dat ze gelijk hadden. Door terrassen van natuurlijk hout te gebruiken voor deze unieke installatie werd een warme en uitnodigende ruimte gecreëerd tussen het beton en staal, die mensen uitnodigt om te gaan zitten, te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de stad waar ze van houden. Deze onverwachte plaatsing van terrassen zou voor ons allemaal als inspiratie moeten dienen om buiten de gebaande paden te denken bij het creëren van buitenruimtes.

12. Privéterras

Houten terrasontwerpen zijn er in alle vormen, maten en stijlen. In dit geval strekt het houten terras zich uit van het huis naar buiten om een privéterras voor de bewoners te creëren. De brede houten planken helpen bij het creëren van een platform dat het gebied definieert en het een beetje afbakent van de rest van de tuin.

13. Verhoogde terrassen

Foto: Urban Elements

Houten terrassen hoeven niet beperkt te blijven tot horizontale of vlakke oppervlakken. Dit stadspark maakt handig gebruik van dezelfde houten terrassen die ze hebben gebruikt om een platform te maken en ook om verschillende verhoogde zitstructuren te maken, perfect om op te klimmen, te zitten en te kijken.

14. Zitplaatsen buiten

houten terrasontwerpen

Houten terrassen zijn zo veelzijdig dat ze niet alleen kunnen worden gebruikt om structuren zoals terrassen en platforms te maken, maar ook om de zitplaatsen te creëren die je erop plaatst. Deze vrijdragende bank is gemaakt van hetzelfde aangepaste hout voor terrassen, met een betonnen basis die hem veelzijdig, stevig en mooi maakt.

15. Ontwerp met meerdere lagen

Omdat deze kleuterschool op een heuvel is gebouwd, moesten de terrassen de verticaal hellende ruimte opvangen en tegelijkertijd voldoende vlakke oppervlakken bieden om op te spelen. In dit geval bestaat de houten terrasconstructie uit meerdere niveaus, inclusief hellingen, banken, treden en muren die allemaal van hetzelfde mooie hout zijn gemaakt om het een doorlopend, organisch uiterlijk te geven.

16. Platform terrasontwerp

houten terrasontwerpenFoto: Pasi Aalto

Het houten terras dat is gebruikt om dit terras te maken, helpt ook om het huis te ondersteunen. Dit houten terrasplatform is ingebouwd in de omringende natuur, iets opgetild van de grond om een buitenruimte te creëren die meerdere doelen dient.

17. overgangs terrassen

De houten terrassen die in dit project zijn gebruikt, creëren een overgangsruimte tussen het interieur en het exterieur. Het overstek van het hotel erboven is bekleed met hetzelfde natuurlijke materiaal en weerspiegelt het houten terras eronder. Dit zorgt voor een soepele overgang van buiten naar binnen.

18. Aanvullende materialen

Een van de mooiste dingen aan terrassen van echt hout is dat ze zich met zoveel andere materialen laten combineren. In dit project liggen de houten terrassen tegen andere natuurlijke materialen aan, zoals gras en aarde, zodat de gebruikers de tuin van heel dichtbij kunnen ervaren.

19. Hedendaags ontwerp

houten terrasontwerpen

Terrassen hoeven geen toevoeging aan het huis of de tuin te zijn; ze kunnen vanaf het begin in het huisplan worden ingebouwd. Dit moderne huis gebruikt hetzelfde natuurlijke, aangepaste hout voor zowel terrassen als gevelbekleding. Dit maakt de overgang van huis naar terrassen soepel, subtiel en adembenemend.

20. Duurzame terrassen voor zwembaden

Foto: Ed Kingsford Photography

Terrassen voor zwembaden hebben specifieke behoeften die verder gaan dan traditionele terrassen. Daarom is het beste hout voor een terras rond een zwembad gemodificeerd hout dat behandeld is om bestand te zijn tegen vocht en slijtage. Gemodificeerde houten terrassen voor zwembaden voelen zacht en koel aan onder de voeten, in tegenstelling tot composiet terrassen, en vormen een ongelooflijk duurzaam platform dat niet vervangen hoeft te worden.

21. Verzonken terras

houten terrasontwerpen

Soms is het de illusie van privacy die een terras aantrekkelijk maakt. In dit geval is het terrashout lager geplaatst dan de omringende bakstenen, waardoor een privéterras ontstaat dat toch open is zodat gebruikers van het uitzicht kunnen genieten.

22. Terrassen Loopbrug

De terrassen rond dit museum leiden bezoekers rond het terrein naar een zitgedeelte waar ze kunnen blijven genieten van het landschap. De terrassen van natuurlijk hout vormen een mooi contrast met het glas en de stalen kabels en vullen het water en de houten boten in de buurt aan.

23. Interieurs en exterieurs mengen (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: Julian Winslow

Dit huis is gebouwd om open te zijn naar buiten, met grote ramen rondom. De terrassen van natuurlijk hout aan de buitenkant vormen een natuurlijke overgang met de houten vloeren binnen.

24. Briljante rondingen (houten terrasontwerpen)

Dit restaurant is zeer uniek door de vorm van het dak, dat van hetzelfde natuurlijke houtmateriaal is gemaakt als de terrassen. Om te voorkomen dat de twee gebieden met elkaar concurreren en de ruimte overweldigen, zijn de planken van de terrassen in tegengestelde richting van de dakplanken gelegd om een samenhangend ontwerp te creëren dat allesbehalve saai is.

25. Dakterras (houten terrasontwerpen)

Foto: Kontur, Lasse Haldrup Juul

Als we aan terrassen denken, denken we meestal aan iets dicht bij de grond, maar dit passiefhuis met houten bekleding koos ervoor om te profiteren van het natuurlijke uitzicht en een houten terras op de tweede verdieping te bouwen. Naast de terrassen en de gevelbekleding konden ze hetzelfde hout ook gebruiken voor de leuningen, wat bijdraagt aan de natuurlijke schoonheid van het gebouw en de eigenaar waarschijnlijk wat geld heeft bespaard.

26. Veelzijdig tuinterras voor zwembad

Foto: Salih Usta

Het unieke ontwerp van dit huis laat de lijnen tussen het zwembad en de tuin vervagen. Hierdoor voelt de overgang van bestrating naar houten terrassen natuurlijk aan en alsof je een ander deel van de tuin betreedt. De terrassen van natuurlijk hout vormen een aanvulling op de omgeving van het zwembad en de tuin en zorgen voor een meer samenhangend ontwerp.

27. Voetgangersloopbrug (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: Salih Usta

De terrassen van natuurlijk hout die veel mensen thuis gebruiken, vormen een uniek en uitnodigend voetpad tussen deze twee ambassadegebouwen. De houten terrassen voegen warmte toe aan de betonnen gebouwen en de staalkabels van het voetpad en zorgen voor een gedurfd statement dat echt in het oog springt.

28. Multi-directionele terrassen

Als je je ooit zorgen maakt dat je houten terras er saai uitziet, probeer dan de richting van de planken te veranderen, zoals deze academie heeft gedaan, om een onverwachte en leuke optische aantrekkingskracht te creëren. Deze subtiele ontwerpkeuze helpt om interesse en dimensie te geven aan wat anders een eenvoudige en utilitaire vlonder zou zijn.

29. Schone lijnen (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: by do man o menos – Eduardo Nascimento, Joâo Fôja

Het zwembad bij het hotel van deze wijngaard heeft een zeer gestructureerde vorm die in contrast staat met de organische uitstraling van de omgeving. De terrassen van natuurlijk hout creëren een mooie overgang door de lijnen van het zwembad te weerspiegelen en tegelijkertijd te passen bij de schoonheid van de wijngaard erachter.

30. Milieuvriendelijk ontwerp (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: Olnhausen Design

Wat gebruik je om een jachthaven te bouwen waar boten komen te liggen die zijn gemaakt van gerecycled plastic en worden aangedreven door zonne-energie? Duurzame en milieuvriendelijke terrassen van gemodificeerd naaldhout. Naaldhout groeit veel sneller dan hardhout en toch presteert gemodificeerd hout net zo goed als tropisch hardhout, waardoor het een slimme en duurzame keuze is.

31. Circulaire terrassen (houten terrasontwerpen)

Foto: Anders Bergôn

Dit ronde huis werd ontworpen om te voldoen aan de passiefhuiscriteria, maar dat betekent niet dat de bewoners niet ook van hun tijd buiten willen genieten. Dit ronde terras omringt de bovenste verdieping van het huis en is de perfecte plek om zowel binnen als buiten te ontspannen.

32. Terrassen voor speeltuinen

houten terrasontwerpenFoto: VEGA Allesandro Merati

Wat is er mis met eenvoudig? Niets. Dat dachten wij ook. Deze houten speeltuin heeft eenvoudige structuren waarop kinderen kunnen spelen en die hen in staat stellen hun eigen verbeelding te gebruiken in plaats van naar een digitaal scherm te staren. Daarom worden houten speeltuinen steeds populairder onder ouders. Bovendien is hout zowel economisch als duurzaam, dus deze installaties worden ook gunstig bekeken door parkdiensten.

33. Minimalistische terrassen (houten terrasontwerpen)

Foto: Basecamp Explorer

Deze safari lodge had een terras nodig waar bezoekers konden ontspannen en genieten van het uitzicht zonder franje. Terrassen van natuurlijk hout maken dat mogelijk door een schoon, minimalistisch oppervlak te bieden dat prachtig opgaat in de omgeving, waardoor gasten het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van de natuur.

34. Terrassen Paden

houten terrasontwerpenFoto: Blue Forest

Deze boomhutten werden ontworpen om de omgeving waarin ze werden geplaatst aan te vullen, wat betekent dat het hout van de terrassen hetzelfde moet doen. In dit geval creëren de terrassen paden die mensen in en tussen de bomen naar de verschillende huizen en zitplaatsen leiden.

35. Terugtrekken in de natuur

houten terrasontwerpenFoto: Andrew Devine

Het beste hout voor een terras dat midden in de natuur wordt geplaatst, is een materiaal dat bestand is tegen alles wat er tegenaan wordt gegooid en dat jarenlang mooi blijft. Deze aangepaste houten terrassen passen bij de gevelbekleding van de huizen en andere structuren en creëren een zacht, organisch uiterlijk dat de schoonheid van het toevluchtsoord benadrukt.

36. Nostalgische perfectie (houten terrasontwerpen)

Foto: Julien Aksoy

Huizen en dokken aan het strand worden vaak geassocieerd met verweerd hout dat er zachter is gaan uitzien door jarenlange blootstelling aan zon, zand en zee. Daarom heeft deze strandclub het gebouw, het terras en de wandelpaden gemaakt van terrassen van natuurlijk hout die op dezelfde manier verweren, waardoor een nostalgische sfeer ontstaat voor iedereen die de club bezoekt.

37. Miniatuurterrassen

houten terrasontwerpenFoto: BRANDTRAIN

Dit gebouw met meerdere woningen heeft verschillende kleine terrassen voor elke privéleefruimte. De houten terrassen passen bij de natuurlijke houten bekleding die elders in het gebouw is gebruikt, waardoor een unieke optische illusie ontstaat.

38. Duurzaam ontwerp (houten terrasontwerpen)

Foto: Mike Haran

Als je een duurzame kleuterschool creëert, moet je ook vooruitkijken naar de toekomst van de materialen. Dit duurzame, milieuvriendelijke materiaal voor terrassen is de perfecte aanvulling om een speelplaats voor kinderen te creëren die oneindig lang meegaat.

39. Organisch ontwerp

houten terrasontwerpenFoto: Märchenhotel Bellevue

Dit hotel wil zijn gasten het gevoel geven dat ze in een sprookje zijn beland. Alleen terrassen van natuurlijk hout waren geschikt om een looppad langs het zwembad te maken. De warmte van het hout vormt een mooi contrast met het beton van het zwembad, verzacht de uitstraling van het gebied en leent zich voor een sprookjesachtig avontuur.

40. Opstapbare terrassen (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: Heidi Hannus

Dit privéterras wordt omringd door tuinen en stenen muren om de ruimte rust en privacy te geven. Om de twee ruimtes met elkaar te laten versmelten, loopt het houten terras aan weerszijden tussen de stenen naar beneden, waardoor je zachtjes de tuin inloopt.

41. Een privé retraite (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpen

Dit privéterras is gebouwd aan de achterkant van het huis, met uitzicht op zee. De houten terrassen zijn volledig aan het zicht onttrokken en passen perfect bij de natuurlijke rotspartijen in het midden van het terrasontwerp, met veel hoekjes en gaatjes om in te vluchten.

42. Houten looppaden

Foto: Simon Jeppesen

Zoals eerder gezegd, speeltuinen moeten verbeelding, exploratie en fysieke activiteit aanmoedigen. In deze houten speeltuin worden houten terrassen gebruikt om hellingen en looppaden te creëren die kinderen door de vele niveaus en lagen leiden, waardoor spanning en plezier worden gestimuleerd.

43. Openbare recreatie (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: Anthony Hill Photography

In dit stadspark wordt natuurlijk hout niet alleen gebruikt als terrassen en trappen, maar ook als plek om te zitten en te ontspannen. Het driehoekige ontwerp van de zitgedeeltes creëert een uniek en interessant stuk dat echt de aandacht trekt.

44. Harmonie met de natuur

Foto: Salih Usta

Een terras bouwen hoeft niet te betekenen dat je moet concurreren met wat er al was. Dit privéterras is precies om de bomen heen gebouwd die in de tuin groeien en voor een natuurlijke overkapping en schaduw zorgen.

45. Geen grenzen (houten terrasontwerpen)

houten terrasontwerpenFoto: Ketil Ring

Dit houten terras past bij de mooie houten gevelbekleding van het huis, die samen een eerbetoon zijn aan de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Zonder reling langs het terras is er geen belemmering om te genieten van het uitzicht op het strand en de oceaan net achter het terras.

Er zijn talloze ideeën voor houten terrassen. Laat deze je helpen om je eigen persoonlijke houten terras te ontwerpen en te beginnen met het bouwen van je eigen privé-retraite.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.