Inzicht in FSC-gecertificeerd hout

Categorie

Blogs, Duurzaamheid

 

FSC gecertificeerd hout – wat is het?

Het FSC-label, dat bekend staat als het keurmerk voor verantwoord bosbeheer, vind je op veel houtproducten die je voor je huis kunt kopen. Mensen die op zoek zijn naar milieuvriendelijke en duurzame opties voor hun huis zoeken dit keurmerk misschien al op, terwijl anderen misschien gewoon willen weten waarom ze het op hun favoriete producten zien staan. De Forest Stewardship Council werkt aan de verbetering van bosbeheer en helpt zo fabrikanten die hout gebruiken om betere sociale en milieukeuzes te maken met hun producten. Als je hout kiest dat FSC-gecertificeerd is, kun je er zeker van zijn dat dit product gemaakt is door een bedrijf dat zijn best doet om het milieu te beschermen.

Wat de FSC doet

fsc-gecertificeerd hout

Het verkrijgen van certificering voor houtproducten is een vrijwillige handeling die fabrikanten kunnen doen om een milieuvriendelijker product te produceren. Er zijn geen wetten die fabrikanten verplichten om het protocol van FSC te volgen.

FSC bepaalt de standaarden voor verantwoord bosbeheer. Zij begrijpen dat de beste manier om ontbossing tegen te gaan niet het stoppen van het gebruik van houtproducten is, maar het verantwoord beheren van de bossen waar de producten vandaan komen. Per slot van rekening gebruiken de meeste mensen elk jaar voor ongeveer 6 bomen aan papierproducten, waardoor het veranderen van de manier waarop hout wordt geoogst en beheerd een veel effectievere manier van controle is.

FSC is de gouden standaard in bosbeheer. Hun principes en beheerplannen behoren tot de beste die er zijn, wat betekent dat elke fabrikant van houtproducten die FSC-certificering voor zijn product krijgt, strenge richtlijnen volgt bij het oogsten, planten en beschermen van het bos waar hij zijn hout vandaan haalt.

Waarom het FSC-keurmerk belangrijk is

fsc-gecertificeerd hout

Ontbossing is verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de uitstoot van broeikasgassen, wat betekent dat het verlies van bossen door ontwikkeling en productfabricage een van de belangrijkste oorzaken is van zaken als klimaatverandering en vervuiling.

De FSC moedigt consumenten aan om te zoeken naar het FSC-label op houtproducten. Als je producten kiest die FSC-gecertificeerd zijn, help je ontbossing tegen te gaan. Deze vraag van de consument is veel effectiever om fabrikanten te helpen betere keuzes te maken dan simpelweg het gebruik van houtproducten te stoppen. Het kopen van houtproducten met dit label betekent dat je goede bosbouwpraktijken steunt en met elke aankoop een boodschap stuurt naar de fabrikant dat deze dingen er toe doen.

Vóór de FSC-certificering hadden de meeste consumenten geen idee waar de houtproducten die ze kochten vandaan kwamen. Ze konden op geen enkele manier weten of het bedrijf gewoon bomen aan het oogsten was, of ze nieuwe bomen aan het planten waren, of dat ze überhaupt zorg droegen voor het milieu. Door een vrijwillig certificeringsprogramma op te zetten, heeft FSC de manier veranderd waarop consumenten keuzes kunnen maken met betrekking tot de materialen die ze in en rond hun huis gebruiken. Dit omvat niet alleen papierproducten, maar ook de houten materialen die in huizen worden gebruikt, zoals houten vloeren en gevelbekleding.

De trend naar FSC-gecertificeerd hout

fsc-gecertificeerd hout

Het zal je misschien opvallen dat een groot aantal houtproducten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn FSC-gecertificeerd zijn. Dit komt omdat de keuze van de consument belangrijk is en fabrikanten zich aanpassen aan de huidige trends. Naarmate meer mensen op zoek gaan naar duurzame producten, worden fabrikanten steeds meer aangemoedigd om op zoek te gaan naar deze certificeringen en de veranderingen door te voeren die nodig zijn om ze te verdienen.

Daarom doen veel fabrikanten die een duurzaam product willen maken, zoals Kebony, moeite om gecertificeerd te worden door FSC. Deze groeiende trend is een directe weerspiegeling van de stem en keuzes van de consument op de markt. Nu milieuvriendelijk ontwerpen snel een van de grootste interesses van huiseigenaren wordt als het gaat om verbouwen, moeten meer fabrikanten van houtproducten overstappen op verantwoord bosbeheer om een haalbare optie te blijven op de huidige markt.

Als je kiest voor FSC-gecertificeerd hout, zoals Kebony’s duurzaam houten terrasplanken en gevelbekleding, maak je niet alleen een duurzame keuze voor je huis, maar geef je ook aan dat dit soort materiaal belangrijk is. Deze trend zorgt ervoor dat bossen en houtproducten nog vele jaren behouden blijven.

Zoek naar het FSC-label

Als het tijd is om een op hout gebaseerd product of materiaal voor je huis te kopen, neem dan de tijd om op zoek te gaan naar fabrikanten die het FSC-label dragen, zoals Kebony. Zo weet je zeker dat je een duurzamer en milieuvriendelijker product in huis haalt. Zoek naar het FSC-label op de houtmaterialen die je gebruikt om een meer verantwoorde keuze te maken voor je huis en voor het milieu.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces