Futuristisch familiehuis bevat alle ‘elementen’

Categorie

Blogs

Kebony voltooit spectaculair huis in Hampshire

Dit opmerkelijke nieuwbouwgezinshuis in Hampshire, dicht bij de rivier de Hamble, biedt aanzienlijke entertainmentruimte en is ontworpen door de plaatselijke architecten AR Design Studio. Kebony, een prachtige houtsoort die wordt aanbevolen door toonaangevende architecten, werd zorgvuldig geselecteerd voor de buitenbekleding van dit pand, dat bestaat uit drie in elkaar grijpende blokken rond een centrale binnenplaats.

Kebony hout

 

Dit familiehuis, met de toepasselijke naam The Elements, slaagt erin om op natuurlijke wijze het beste uit de zon en de buitenomgeving te halen. Ontworpen om het pad van de zon te volgen, zijn de drie ‘zones’ van het huis uit het omringende landschap gesneden. Het zwembad, de speelkamer, de fitnessruimte en de tennisbaan ontvangen allemaal ochtendlicht, terwijl de binnenplaats na het middaguur een beschutte zonnevanger wordt. Later op de dag verplaatst de zon zich naar de keuken, woonkamer en patio, wat een perfecte ruimte creëert voor de eigenaars om te entertainen en barbecues te organiseren.

 

Na een zorgvuldige planning en constructie werd een stalen frame geïnstalleerd om plaats te bieden aan de grote uitkragingen en glaspartijen die op grote schaal zijn gebruikt om het uitzicht over de open ruimten en tuinen te vergemakkelijken. De combinatie van baksteen en Kebony gevelbekleding zorgt voor natuurlijke tinten die een aanvulling vormen op de tuinen. Na verloop van tijd krijgt Kebony hout een natuurlijke zilvergrijze patina waardoor het pand naadloos opgaat in de landelijke omgeving.

Kebony hout

 

De gepatenteerde Kebony-technologie is ontwikkeld in Noorwegen en is een milieuvriendelijk proces waarbij duurzaam gewonnen zachthout wordt gemodificeerd door het hout te verhitten met furfurylalcohol, een bijproduct uit de landbouw. Door de celwand van het hout te polymeriseren, krijgt het zachthout permanent de eigenschappen van tropisch hardhout, zoals een hoge duurzaamheid, hardheid en dimensiestabiliteit, zonder dat er tropische ontbossing nodig is. De combinatie van een tijdloze stijl met vooruitstrevende materialen zorgt ervoor dat dit huis past bij de idyllische landelijke omgeving.

Kebony hout

 

Andy Ramus, directeur bij AR Design Studio, zegt hierover: “De integratie van Kebony in ons ontwerp was essentieel om de buitenomgeving te verenigen met het interieur van dit huis en uiteindelijk onze visie voor The Elements te vervullen. Het team van AR Design Studio heeft met veel plezier aan dit project gewerkt en we kijken er erg naar uit om in de toekomst met Kebony samen te werken.”

 

Photos by Martin Gardner Photography

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces