Historisch Arnolds Park: Een pijler van de Iowa Great Lakes gemeenschap

Categorie

Blogs

“Arnolds Park is het kroonjuweel van de Iowa Great Lakes.”
-Jill Harms, President of Historic Arnolds Park Inc.

Jill Harms, president van Historic Arnolds Park Inc., is inwoner van het gebied van de Grote Meren in Iowa. Ze is ook eigenaar en exploitant van Blink Marketing, een reclamebureau dat zowel Arnolds Park als Imagine Iowa Great Lakes bedient. Harms vertelde ons over de geschiedenis van Arnolds Park Amusement Park en hoe het park het doet tijdens de COVID-19 pandemie. Het was meteen duidelijk dat het pretpark geliefd is binnen de Iowa Great Lakes gemeenschap en het centrum van de economie daar is.

De geschiedenis van Arnolds Park pretpark

Attractiepark Arnolds Park ligt aan de oever van Lake Okoboji in Noord-Iowa. Het park ligt in een natuurgebied en is meer dan 130 jaar oud. W.B. Arnold, de oprichter van het park, had de visie dat het park iets duurzaams moest zijn waar families generaties lang van konden genieten. Sindsdien is het een pijler van de Iowa Great Lakes gemeenschap en economie.

In 1987 kocht een plaatselijke zakenman het park en in 1988 bleef het een jaar gesloten terwijl het werd gerenoveerd. Het park bleef 5 jaar draaien onder het nieuwe management. Na voortdurende mislukkingen om het park te laten renderen, werd er een deal gesloten met een ontwikkelaar, die van plan was de eerste steen te leggen voor de bouw van appartementencomplexen. De gemeenschap kwam in opstand en bracht 7,25 miljoen dollar bijeen om het park terug te kopen van de ontwikkelaar, zodat het zijn schoonheid als park zou kunnen behouden. Arnolds Park is belangrijk voor de gemeenschap en toeristen komen uit heel Iowa en het hele land om het te bezoeken.

Arnolds Park biedt een verscheidenheid aan ervaringen

Arnolds Park heeft veel attracties en programma’s tijdens het zomerseizoen. Er is een winkelcentrum, een excursieboot genaamd The Queen II die dagelijks vaart, en een grote open groene ruimte die bekend staat als Preservation Plaza en beschermd wordt door een conserverende erfdienstbaarheid. De zomerconcerten op het terrein zijn gratis toegankelijk voor het publiek en favoriet bij de gemeenschap. Arnolds Park is ook de thuisbasis van het Maritiem Museum, waardoor het park zijn status als non-profitorganisatie kon vestigen.

Het Imagine Iowa-initiatief voor verfraaiing van de grote meren

Imagine Iowa Great Lakes werkt aan het verfraaien van plekken langs Highway 71, die door het centrum van het Iowa Great Lakes-gebied loopt. De pier van Arnolds Park is het middelpunt van dit initiatief en was de eerste locatie die werd gerestaureerd. De restauratie voorzag in een natuurwandeling over het trottoir van Preservation Plaza en een aansluitende promenade gemaakt van Kebony hout. Het ontwerpteam wilde een natuurlijke uitstraling voor de promenade en koos voor Kebony hout vanwege de duurzaamheid en lange levensduur. Bovendien is Kebony hout niet glad als het nat is en splintert het niet snel. Dit is belangrijk in een gebied met veel verkeer waar elke dag veel kinderen lopen. Het vernieuwde park is gezellig, warm, vriendelijk en uitnodigend. Het beste van alles is dat het drukker is dan voor de verfraaiing.

arnolds park

Overleven te midden van een wereldwijde pandemie

Het attractiepark Arnolds Park is een drijvende kracht achter de economie van de grote meren in Iowa, dus als het park gesloten is, heeft dat een negatieve invloed op het plaatselijke toerisme. Dit is weer nadelig voor restaurants, hotels en winkels in de omgeving. Als gevolg van de COVID-19 pandemie was het park gedwongen om de opening uit te stellen tot het weekend van Memorial Day in plaats van de gebruikelijke opening halverwege mei. Hoewel het aantal bevestigde gevallen in het gebied minimaal was, moest het team van Arnolds Park overwegen hoe het toerisme de verspreiding van het virus zou beïnvloeden. Het park ging in juni twee weken dicht na een toename van positieve gevallen, maar kon weer veilig open toen het aantal gevallen afnam.

Bij de heropening van het park worden verschillende veiligheidsrichtlijnen gehanteerd zodat gasten zich veilig voelen tijdens hun bezoek. Gezichtsbedekking is verplicht gesteld en er zijn temperatuurmeters geïnstalleerd om de temperatuur te meten van gasten die het park binnenkomen. Het personeel van het park heeft het schoonmaakregime verviervoudigd, inclusief het regelmatig schoonvegen van oppervlakken. Deze voorzorgsmaatregelen hebben de angst van de bezoekers verminderd en het park ziet nog steeds elke dag veel gasten binnenkomen.

Toch legde Harms uit dat het verkeer minder is dan normaal en dat het park dit jaar verlies zal lijden door de sluitingsperiode. Dankzij de restauratie van het park heeft Arnolds Park geld in reserve om de verliezen van dit jaar te dekken en het park hoopt dat het verkeer volgend jaar weer normaal zal zijn.

Eén ding is zeker: er kan van de gemeenschap worden verwacht dat ze samenkomen voor het park, wat de omstandigheden in de toekomst ook zullen zijn, zoals dat al zo vaak is gebeurd.

arnolds park

Credits:
Geschreven door Ambralin Griggs
Fotografie: Blink Marketing

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.