Melissa Coleman creëert eenvoud

Categorie

Blogs

“ik ben het gelukkigst als ik dingen maak. Bloggen laat me spelen, en dat is een geschenk”
Melissa Coleman, The Faux Martha

Melissa Coleman is vooral bekend om haar online aanwezigheid als The Faux Martha, waar ze blogt over eten en recepten, maar ook over home design. In de kern is ze een creatieveling en van beroep grafisch ontwerper. Haar ontwerpmiddelen zijn in de loop der jaren veranderd, maar haar intentie om dingen te creëren die andere mensen kunnen ervaren is hetzelfde gebleven.

Toen Melissa in 2008 klaar was met school, begon ze fulltime te werken en startte ze een foodblog voor haar eigen plezier. Haar ontwerpachtergrond kwam naar voren met de esthetiek die ze aan het creëren was en bloggen werd een groter deel van haar leven dan ze zich ooit had voorgesteld. Ze begon ook te werken aan het bouwen en langzaam ontwerpen van haar huis, wat nog een nieuwe manier voor haar werd om te creëren. Terwijl wat ooit hobby’s waren bleef groeien, stopte Melissa uiteindelijk met werken om fulltime te bloggen en blogs te ontwerpen voor klanten.

“Minimalisme ziet er altijd zo eenvoudig uit, maar het is moeilijk om er te komen.”

Melissa creëert al meer dan tien jaar en de inhoud en de manier waarop mensen creëren verandert voortdurend. Nadat ze een tijdje haar huisupdates had gedeeld, begon ze ook handige tips op te nemen voor het inrichten van een ruimte. Ze besloot dat ze wilde dat de content die ze deelde meer een persoonlijke band met haar zou hebben, wat leidde tot het idee om een hut te zoeken en te renoveren. Een offline locatie om het snelle tempo van het leven tegen te gaan was precies wat Melissa en haar man wilden voor hun eigen leven, en de gedachte om dat soort inhoud voor altijd te delen maakte het de perfecte onderneming voor hen.

Na een jaar online zoeken naar de perfecte plek verscheen er een chalet in het noorden van Minnesota op Realtor.com en Melissa en haar man gingen op bezoek. Op weg naar huis deden ze een bod op wat bekend zou worden als de Minne Stuga. Hun visie was dat de hut zowel een huuraccommodatie zou worden als een plek voor hun gezin om persoonlijk van te genieten. Huttenretraites zijn gebruikelijk in Minnesota en er is een gemeenschapsaspect verbonden aan het huren van hutten of het bezoeken van huttenresorts aan de noordkust in de zomer. Het project als geheel is wat Melissa een “viering van Minnesota” noemt, omdat ze samenwerken met verschillende lokale bedrijven met boeiende verhalen en duurzaam bouwmateriaal.

Het Minne Stuga-project werd aangekondigd in maart 2020, vlak voor de komst van de COVID-19 pandemie. Dit dwong hen om het project een tijdje te vertragen, waardoor het leek vast te zitten in het collectieve trauma van het afgelopen jaar. Nu alles er beter uitziet, is het werk aan de cabine weer begonnen. Melissa beschreef de hervatting van het project als interessant, omdat ze er zo gepassioneerd over waren voordat alles gebeurde met de pandemie dat het vreemd voelde om er weer aan te beginnen na zo’n lange onderbreking.

Een duurzaam bouwmateriaal dat lang meegaat.

Melissa leerde Kebony kennen via Taiga Design, een bedrijf in de buurt van de hut dat bij verschillende projecten Kebony producten heeft gebruikt. Omdat de Minne Stuga in de jaren 1970 werd gebouwd, had het door veroudering een zwak dak en een zwakke gevel. Melissa wist dat ze het oorspronkelijke uiterlijk en de sfeer van de hut wilde behouden en het tegelijkertijd wilde moderniseren en versterken. De strenge temperaturen in het noorden van Minnesota vroegen om een bouwmateriaal dat duurzaam zou zijn en een lange levensduur zou hebben in dat klimaat. Om deze redenen werd Kebony Character gekozen om de gevelbekleding en het terras van de hut te vervangen. Het product heeft een natuurlijke uitstraling die niet te schoon of te perfect is, wat aansluit bij de visie om de integriteit van het oorspronkelijke ontwerp van The Minne Stuga te behouden. Het ideale bouwmateriaal dus!

Er wordt nog steeds aan de hut gewerkt met verschillende bouwmaterialen en Melissa blijft zoeken naar stukken die tijdloos oud worden en de oorspronkelijke bedoeling van de eerste eigenaren van The Minne Stuga in ere houden. Als het klaar is, zal het er nieuw uitzien, maar het zal een knipoog zijn naar de oorspronkelijke vorm en functie van de hut. Het project is perfect voor de plek waar Melissa zich momenteel bevindt op haar designreis, waar ze wijsheid vindt in het aanscherpen van haar kunst en het vereenvoudigen van haar leven.

Volg @thefauxmartha en @theminnestuga op Instagram voor foto’s en updates over de voortgang van de hut!

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.