Michael Goorevich ontwerpt Nashville’s kijk op moderne architectuur

Categorie

Blogs

“Als architect van huizen mag ik werken aan de dromen van mensen. Ik zit in de droombusiness”
-Michael Goorevich

Michael Goorevich is een onafhankelijke architect met een eenmansstudio in Nashville, Tennessee. Zijn studio richt zich voornamelijk op woonprojecten met op maat gemaakte, modern-esthetische huizen. Voordat hij zich vestigde en zijn eigen studio opende, reisde Goorevich een tijdje voor kleine architectenbureaus in Toronto en Nashville. Tijdens deze periode werd hij enthousiast en verleid door moderne architectuur en nam hij de beslissing om te gaan werken in wat hij noemt “de droombusiness”.

“Het is bijzonder om iemands manier van leven in de wereld te helpen vormgeven”
-Michael Goorevich

nashville

Toen hem werd gevraagd naar zijn werk, zei Goorevich dat het beste deel van zijn werk “het waarmaken van dromen” is. Zijn werk richt zich op het creëren van een visie die voortkomt uit de alledaagse problemen van het leven van zijn klanten, wat hij als een voorrecht beschouwt. Goorevich begrijpt de positie van zijn klanten, in die zin dat het bouwen van een huis op maat een grote, dure en moeilijke onderneming is. Hij ziet zijn werk als meer dan alleen het creëren van interessante gebouwen, omdat elk project gebaseerd is op de visie van de klant over hoe zij in de wereld willen leven. Goorevich vertelde dat zijn favoriete project altijd het laatste project is waar hij aan heeft gewerkt, omdat datgene wat hij op een bepaald moment heeft gekozen om aan te pakken voor hem het belangrijkste wordt. Hij vindt interesse in het proces en elk nieuw project brengt nieuwe vreugde in dat proces. Van alle projecten waaraan hij heeft gewerkt, is er nooit een geweest die Goorevich niet heel boeiend vond.

Goorevich beschreef zijn ervaring met Kebony als “kort maar intens”. Hij ontdekte de producten van Kebony drie jaar geleden via Delta Millworks en zag al snel de mogelijkheden om het materiaal te verkennen. Hij was op zoek naar de juiste manier om moderne architectuur te integreren in het midden van Tennessee, en Kebony bleek uitstekend te passen bij zijn idee van een modernere hut. Goorevich gebruikte Kebony eerst voor een veranda om te testen hoe goed het product hem beviel en heeft het sindsdien gebruikt voor vijf projecten in Nashville, variërend van de eerste veranda tot een huis dat volledig bekleed is met Kebony.

Hij verklaarde dat hij om verschillende redenen voor Kebony werd aangetrokken, onder andere omdat klanten het gemodificeerde hout er mooi uit vinden zien, zowel als het nieuw is als wanneer het vervaagt tot een zilvergrijze patina. Hij vergeleek het verblekingsproces met een jeansbroek waar veel van gehouden wordt – de kleurverandering verloopt ongelijkmatig en natuurlijk, afhankelijk van overstekken en oriëntatie. Het klimaat in Midden-Tennessee is verrassend streng, met zeer hete zomers en echte, koude winters. Goorevich is blij met het vermogen van Kebony om deze weersextremen te weerstaan. Bovendien blijkt het onafgewerkte hout succesvol te zijn, want hij heeft geen problemen ondervonden met typische plagen zoals timmermansbijen.

Goorevich vertelde dat zijn werk voornamelijk gericht was op moderne huizen, maar dat hij nu ook commerciële projecten aanneemt. Hij zei dat hij graag zou zien dat Kebony in meer openbare ruimtes in Midden-Tennessee wordt gebruikt, omdat het materiaal naadloos aansluit bij het klimaat, de locatie en de cultuur in het gebied.

nashville
Meer informatie over  Michael Goorevich:
Michaelgoorevich.com
Instagram: michaelgoorevicharchitect

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.