13 hedendaagse ideeën voor gevelbekleding

Categorie

Blogs

 

Exterieur Modern Huis – 13 hedendaagse ideeën voor gevelbekleding

Hedendaagse architectuur en gevels worden steeds populairder in het hele land. Moderne buitenkanten van huizen met strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen behoren tot de kenmerken waar kopers en huiseigenaren het vaakst om vragen voor zowel het interieur als het exterieur van het huis. We zien een bijzondere nadruk op houten gevelbekleding in huisontwerpen, omdat het kan dienen als een uitstekende manier om de aantrekkingskracht van de omgeving te verbeteren en ook binnen interessante aandachtspunten kan creëren. Deze 13 moderne gevelbekledingsideeën helpen je een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is voor je eigen huis.

1. Nieuwe hoogten bereiken

Architect: Fernau & Hartman Foto: Richard Barnes Photography

Traditioneel, toen huizen met hout werden bekleed, werden de planken horizontaal gelegd; en hoewel het nog steeds mogelijk is om op deze manier een moderne gevel te krijgen, is het verticaal leggen van de planken een populaire nieuwe trend voor de buitenkant van moderne huizen. Op deze manier geïnstalleerd, trekken de lijnen het oog naar boven en benadrukken ze de vorm en hoogte van het huis in plaats van het langwerpig te maken. Zoals we in dit huis zien, laat de verticale gevelbekleding in combinatie met het schuine dak het huis groter en grootser lijken met een charmante industriële uitstraling.

2. Modern Momentum

Architect: Pitman Tozer Foto: Nick Kane

We weten dat verticale gevelbekleding een geweldige optie is voor moderne huizen en nu stellen we de vraag: waarom stoppen bij de muren? Dit huis koos ervoor om de gemodificeerde houten gevelbekleding door te trekken naar het dak, wat absoluut een moderne ontwerpkeuze is, maar het heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want deze woning is gewoonweg prachtig.

3. Open Voorkant

Architect: Walker and Martin Foto: Urban Front

Veel moderne huizen hebben veel ramen en dakramen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Deze strandhuizen hebben niet alleen deze kenmerken, maar door de bekleding van de muren te combineren met hetzelfde materiaal op het dak, ontstaat de mogelijkheid om de voorkant van de huizen helemaal open te maken. Dit zorgt niet alleen voor een geweldig uitzicht op het strand, maar maximaliseert ook de hoeveelheid zonlicht die het huis binnenkomt.

4. Overgangsontwerp (ideeën voor gevelbekleding)

Cladding Design IdeasArchitect & Foto: Bliss

Dit huis is een goed voorbeeld van hoe horizontaal verlopende gevelbekleding, meestal een meer traditionele uitstraling, modern kan worden gemaakt als het goed wordt gedaan. De sleutel is om de rest van het exterieur heel sober te houden – met heel weinig decoratieve elementen – en de gevelbekleding de vorm van het gebouw te laten benadrukken. Bij dit huis loopt de gevelbekleding over de hele lengte van het huis en blijft het uiterlijk strak en eenvoudig met glasloze ramen en geen lijstwerk of sierlijsten.

5. Depth of Design

Architect: Bliss

Veel mensen denken dat gevelbekleding op een paar vaste manieren moet worden aangebracht, maar als we het hebben over hedendaags design hoeft dat niet het geval te zijn. Dit pand gebruikt gemodificeerd hout om interesse en diepte te creëren aan de buitenkant door veel verschillende toepassingen te vinden voor hetzelfde materiaal. Door het hout te gebruiken voor gevelbekleding, vlonders, plafonds en privacyschermen krijgt deze woning een ongelooflijk fris en actueel uiterlijk.

6. Gemengde materialen

ideeën voor gevelbekledingArchitect & Foto: Bliss

Horizontale overlappende gevelbekleding helpt om het huis langer te maken, maar voor huizen met slechts één verdieping kan het ook korter lijken. In deze toepassing is de gevelbekleding gecombineerd met andere materialen, waardoor het hout een paar meter van de onderkant van het huis wordt opgetild voordat het begint, wat helpt om visuele hoogte te creëren. Je zult ook zien dat er hier geen lijst of sierlijst is gebruikt en dat de materialen die langs de onderkant van het huis zijn gebruikt heel eenvoudig en gedempt zijn, wat allemaal helpt om de gevel eigentijds te houden.

7. Tweekleurig (ideeën voor gevelbekleding)

ideeën voor gevelbekledingArchitect: Lincoln Miles Foto: Julian Winslow

Dit moderne huis maakt veel gebruik van houten gevelbekleding door de installatiestijlen te mixen. Je zult zien dat sommige planken horizontaal zijn geïnstalleerd, maar op andere delen van het exterieur verandert dit in een verticale installatie. Dit is een geweldige manier om contrast te laten zien tussen verschillende delen van het huis. Deze woning houdt het ook interessant door een strook donkere gevelbekleding langs de bovenkant, wat nog meer variatie en allure toevoegt aan de aantrekkingskracht van de woning.

8. Tweedimensionaal

ideeën voor gevelbekledingArchitect: Kontur arkitektur + konstruksjon  Foto: Kontur, Lasse Haldrup Juul

Dit huis onderging een ingrijpende renovatie om het verbluffende passiefhuis te worden dat het nu is. In een creatief streven om dimensie toe te voegen en toch hetzelfde duurzame gemodificeerde hout te gebruiken, varieert de installatie van verticale tot horizontale oriëntaties. Om het multifunctionele gebruik nog een stap verder te brengen, gebruikten ze de gevelbekleding om een reling / privacyscherm te maken op het balkon op de tweede verdieping door de tussenruimte tussen de planken subtiel te vergroten.

9. Gedetailleerde indruk (ideeën voor gevelbekleding)

ideeën voor gevelbekledingArchitect & Foto: LOGG Arkitekter

De ramen van vlakglas zijn duidelijk het middelpunt van dit moderne huis, dus het was belangrijk dat alle andere onderdelen van de buitengevel hun schittering en helderheid aanvulden en de aandacht erop vestigden. Door gebruik te maken van natuurlijke houten gevelbekleding kreeg het huis een subtiel en schoon kleurenpalet dat het uiterlijk verheldert. De verticale accentpanelen tussen de ramen contrasteren met de horizontale bekleding in natuurlijke tinten en benadrukken de ramen nog meer.

10. Frame met accenten (ideeën voor gevelbekleding)

ideeën voor gevelbekledingArchitect: LINK Arkitektur Foto: Hundven-Clements Photography

Deze verbouwde boerderij maakt gebruik van dezelfde prachtige bekleding op de buitenmuren, het dak en het terras om strakke, ononderbroken lijnen te creëren. Dit maakt op zijn beurt de voorkant van het pand vrij voor een open, glazen voorkant om het licht te maximaliseren. De lange solide lijnen van de gevelpanelen zorgen voor een eenvoudige samenhang met de verschillende vormen en maten van de ramen.

11. Diepe hoeken

ideeën voor gevelbekledingArchitect & foto: Alliance Arkitekter

Wie zegt dat huizen recht omhoog en omlaag moeten zijn? Deze berghut doorbrak de mal en creëerde een innovatief ontwerp waarbij het gebouw na de fundering van de eerste verdieping schuin omhoog loopt. Met zo’n unieke architectonische hoek was het belangrijk dat de lijnen van de gevelbekleding de lijnen van het huis rustig aanvulden. Door te kiezen voor gemodificeerde houten gevelbekleding konden ze de natuurlijke schoonheid bereiken die ze wilden en er tegelijkertijd voor zorgen dat het bestand zou zijn tegen de zware weersomstandigheden van de locatie.

12. Historische modernisering (ideeën voor gevelbekleding)

Architect: HRI architects  Foto: Markus Photography

De eigenaren van dit historische stenen landgoed wilden het uiterlijk van hun huis moderniseren zonder afbreuk te doen aan de klassieke charme. Door gebruik te maken van gevelbekleding van echt hout creëerden ze een opmerkelijke juxtapositie tussen het hout en het reeds bestaande natuursteen, wat resulteerde in een sierlijke overgang van oud naar nieuw.

13. Plank en lat installatie

ideeën voor gevelbekledingArchitect: Q-haus Foto: Maris Tomba

Lange, uitgestrekte panden met een eigentijds ontwerp kunnen baat hebben bij een verticale gevelbekleding om wat contrast toe te voegen aan het exterieur. Bij dit pand voegt een opvallende plank-en-lat-installatie textuur en diepte toe aan de gevel, terwijl het contrasteert met de horizontale lijnen van het gebouw. De grotere, dikkere latten geven een moderne draai aan dit klassieke bevelsidingontwerp.

Creëer een modern exterieur

Houten gevelbekleding kan op veel verschillende manieren worden gebruikt als aanvulling op een modern huis of gebouw. Probeer een van deze ideeën voor gevelbekleding uit en creëer je eigen moderne toevluchtsoord.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.