7 ideeën voor een modern zwembadterras

Categorie

Blogs

 

Modern Zwembadterras

Of je nu al een zwembad hebt of de toevoeging ervan hebt overwogen, er bestaat geen twijfel over het feit dat een buitenzwembad een geweldige manier is om het plezier en de functionaliteit van je achtertuin in de zomer te vergroten. Bovendien biedt het zwembadterras rond je zwembad meer bruikbare ruimte om te entertainen of gewoon te ontspannen. Veel zwembaden werden van oudsher geïnstalleerd met een omliggend betonnen terras, maar dit levert een aantal problemen op, zoals dat het te warm wordt in de zomer, dat het onderhevig is aan vriesdooicycli bij koud weer en dat het ook niet bijzonder aantrekkelijk is. Moderne terrassen voor zwembaden zijn anders; ze helpen een buitenruimte te creëren waar je graag tijd doorbrengt en die perfect is om familie en vrienden te ontvangen. Deze 7 ideeën voor een modern zwembadterras laten je zien wat er mogelijk is voor je eigen tuin.

1. Spa

Foto: Christopher Lawson

Wie wil er nu geen achtertuin met de eenvoudige schoonheid en vredige rust van een luxe kuuroord? In combinatie met subtiele, ingebouwde verlichting en aangepast aan de unieke vorm van het zwembad, heeft dit houten terras een natuurlijke aantrekkingskracht die je elke keer dat je naar buiten stapt meeneemt naar een rustgevend toevluchtsoord.

2. Privé

modern zwembadterras

Foto: Ed Kingsford Photography

Waarom genoegen nemen met alles als het ook kan? Creëer de ideale buitenruimte door luxe en functie te combineren. Compleet met een buitenkeuken, zwembad, spa en veel loungeruimte, allemaal verbonden door een houten dek om de stroom en het ontwerp te ondersteunen; deze achtertuin doet binnenshuis ouderwets lijken.

3. Een uitbreiding van het huis

modern zwembadterras

Foto: Julian Winslow

Wie zegt dat binnen en buiten gescheiden moeten blijven? Door de grens te vervagen met grote ramen van plaatstaal dienen het zwembad en het terras van dit huis als een verlengstuk van het huis zelf. En door hetzelfde materiaal te gebruiken voor zowel de houten gevelbekleding als het houten terras vloeit het ontwerp harmonieus over van het ene gebied naar het andere.

4. Schoonheid van verweerd hout (modern zwembadterras)

modern zwembadterras

Foto: Salih Usta

Sierlijk verouderen is een kunst die hout gewoonweg heeft geperfectioneerd. Neem bijvoorbeeld drijfhout. De subtiele grijze kleur en charmante imperfecties, alleen verkregen door natuurlijke verwering door de omarming van de oceaan, zijn bijna poëtisch. Het vermogen van hout om de waardigheid van ouderdom te omhullen en dat te doen met behoud van zijn verfijnde schoonheid is de reden waarom die zilvergrijze patina zo gewild is. Dit zwembad is een perfect voorbeeld van hoe houten terrassen met de jaren alleen maar beter worden.

5. Elegante eenvoud

modern zwembadterras

Foto: do mal o menos

Gelegen in het hart van een uitgestrekte wijngaard kostte het niet veel moeite om dit hotelzwembad er prachtig uit te laten zien. Het houten terras, eenvoudig in zijn ontwerp, spreekt boekdelen door de strakke lijnen van het zwembad rustig aan te vullen en de organische kleuren van het rustieke landschap te benadrukken.

6. Natuurlijke rijkdom (modern zwembadterras)

Foto: Blue Forest

Een trend die snel in populariteit toeneemt is het creëren van zwembaden die er natuurlijker uitzien, in tegenstelling tot de rechthoekige dozen waarmee we allemaal zijn opgegroeid. In dit boomhutdorp worden natuurlijke zwembaden gebruikt om het sprookjesachtige gevoel van het toevluchtsoord te creëren. De houten terrassen en looppaden die door het dorp slingeren zijn net zo uniek en zorgen voor een heel andere stijl van zwembaddekken.

7. Aanvullend materiaal (modern zwembadterras)

modern zwembadterras

Foto: Märchenhotel Bellevue

Infinity zwembaden lenen zich voor nog een unieke designervaring. Het ontwerp van dit zwembaddek maakt gebruik van de rechte lijnen van het houten terras om het zwembad langwerpiger te maken en het eindeloze effect van het water te benadrukken. Bovendien vult het gebruikte natuurlijke houten terras het omringende landschap aan, wat bijdraagt aan de algehele uitstraling van de ruimte.

Overwegingen voor het ontwerp van uw moderne zwembad

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van je zwembadterras, van zwembadverlichting tot zwembadafvoer om er maar een paar te noemen. Een ding dat je in gedachten moet houden als je aan het proces begint, is dat een mooie buitenruimte met een goede tuinarchitectuur tot 20 procent van de totale waarde van je huis kan vertegenwoordigen. Dit betekent dat de beslissingen die je neemt bij het aanleggen van je pooldeck nog belangrijker zijn dan je misschien al dacht.

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van je zwembadterras is welke functie je de ruimte wilt geven. Als je bijvoorbeeld van plan bent om er een buitenkeuken of zitgedeelte aan toe te voegen, dan wil je misschien een materiaal dat voor meer dan alleen terrassen kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je ontwerp goed aansluit en zichzelf aanvult. Of als je buitenverlichting nodig denkt te hebben, kies dan voor een terras dat gemakkelijk te verlichten is, zoals hout. Als je de tijd neemt om na te denken over wat en hoe je buitenruimte zal worden gebruikt, bespaar je op lange termijn tijd en geld.

Als je de functie beter begrijpt, ben je klaar om het materiaal voor je zwembadterras te bepalen. De materiaalkeuze is cruciaal. Je wilt dat je terras lang meegaat, dus het materiaal moet bestand zijn tegen blootstelling aan vocht en de verschillende weersomstandigheden. De mate van onderhoud die nodig is, is ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Er zijn veel opties om uit te kiezen als het gaat om terrasmateriaal voor zwembaden, zoals beton, natuursteen, behandeld timmerhout en composietterrassen. Maar als duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en uiterlijk belangrijk voor je zijn, dan kies je waarschijnlijk voor gemodificeerd hout.

Moderne zwembadterrassen hebben een lange weg afgelegd ten opzichte van de alomtegenwoordige cementplaat. Het huidige terras is organisch en functioneel, met een schoonheid die de tand des tijds zal doorstaan. Overweeg de stijlen en kenmerken van deze eigenschappen bij het creëren van het moderne zwembaddek van je dromen.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces