Uw gids voor het kiezen van rotbestendig hout

Categorie

Blogs

 

Rotbestendig hout kiezen – het beste hout

Natuurlijk hout voor zowel buiten- als binnentoepassingen is een van de populairste producten geworden voor architecten, ontwerpers en huiseigenaren. De meesten die investeren in zaken als gevelbekleding, vlonders of hekwerken zullen erkennen dat hun eerste voorkeur uitgaat naar het gebruik van een natuurlijk houtproduct, in plaats van laminaat, kunststof of andere alternatieven. Helaas zijn de meeste traditionele houtsoorten onderhevig aan problemen zoals rotten als ze onbehandeld worden achtergelaten en worden blootgesteld aan de elementen. Dit betekent dat het hout voortdurend moet worden onderhouden met schrapen, verven, beitsen of waterdicht maken om het zo lang mogelijk te laten meegaan. Arbeidsintensief onderhoud is de belangrijkste reden waarom mensen een ander materiaal kiezen in plaats van hout. Daarom is rotbestendig hout, zoals Kebony hout, zo populair aan het worden; dit prachtige, natuurlijke hout gaat jaren mee zonder onderhoud, zodat je van je hout kunt genieten.

Gemodificeerd hout

rotbestendig hout kiezenArchitect: grad™ lifetime decking Foto: Ed Kingsford Photography

De sleutel tot het begrijpen van wat hout rotbestendig maakt, is kijken naar het modificatieproces. Het unieke modificatieproces van Kebony bestaat uit het impregneren van duurzame zachthoutsoorten met furfurylalcohol, een biogebaseerde, niet-giftige vloeistof.

Het geïmpregneerde hout wordt vervolgens door verhitting uitgehard en gedroogd, waardoor de houtcellen tot wel 50 procent dikker worden. Dit geeft het duurzame hout de duurzaamheid, sterkte en stabiliteit van eersteklas tropisch hardhout.

De schoonheid van rotbestendig hout

rotbestendig hout kiezenArchitect: Usbl Housing Association

Het mooie van gemodificeerd, rotbestendig hout is dat het nog steeds echt hout is. Gemodificeerd hout bereikt de hoogste prestatieniveaus en geeft gebruikers toch het rijke, organische gevoel waarnaar ze op zoek zijn. Iedereen die op zoek is naar een milieuvriendelijk product dat rijk is aan schoonheid en karakter, zal merken dat er niets is dat kan tippen aan gemodificeerd hout.

Duurzaamheid op lange termijn

Naast zijn mooie uiterlijk is gemodificeerd, rotbestendig hout ongelooflijk duurzaam. Met zijn superieure hardheidsnorm is het beter bestand tegen slijtage door de jaren heen dan behandeld en andere houtsoorten. Bovendien is gemodificeerd hout zeer goed bestand tegen rot, schimmels, insecten en andere micro-organismen die hout vernietigen. Sterker nog, rotbestendig gemodificeerd hout van Kebony heeft een garantie van 30 jaar tegen rot en andere houtaantastende organismen en omstandigheden bij gebruik in bovengrondse installaties; de meeste producten van echt hout hebben een veel kortere garantie, als die er al is.

Verspil geen tijd aan onderhoud

Rotbestendig gemodificeerd hout is een ongelooflijk onderhoudsarm product. Dankzij de bovengemiddelde duurzaamheid is het niet nodig om het hout te verzegelen of opnieuw te verzegelen. Het modificatieproces geeft het hout een rijke, donkerbruine kleur die na verloop van tijd sierlijk veroudert als het aan de elementen wordt blootgesteld en een natuurlijke zilvergrijze patina ontwikkelt. Dit betekent dat beitsen en verven tot het verleden behoren en niet nodig zijn met dit soort hout. De schoonheid wordt alleen maar groter naarmate het hout ouder wordt. Het enige onderhoud is af en toe schoonmaken, wat eenvoudig kan worden gedaan met een borstel en wat water. Schrobben, elektrisch wassen of schrapen is niet nodig om je hout er goed uit te laten zien en geweldig te laten presteren.

Duurzaam en milieuvriendelijk (rotbestendig hout kiezen)

Rotbestendig, gemodificeerd hout is ook een milieuvriendelijke keuze. Kebony wordt bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam naaldhout en geoogst uit FSC-gecertificeerde bossen. De vloeistof op biologische basis die wordt gebruikt om het hout te modificeren, is ook afkomstig van natuurlijke bronnen, dus er zijn geen vluchtige organische stoffen, chemicaliën of andere ongezonde zaken rondom het hout. Dit zorgt voor een veilige, niet-giftige ruimte voor jou en het milieu. Kebony wordt zelfs vaak gebruikt voor kleuterscholen, omdat het materiaal zo veilig, duurzaam en duurzaam is. Zelfs bij het verwijderen kan het hout precies zo worden behandeld als gewoon, ongewijzigd hout, dus je hoeft je geen zorgen te maken over restmateriaal.

Veelzijdig gebruik

Gemodificeerd hout kan niet alleen worden gebruikt in dezelfde toepassingen als ongemodificeerd hout, het kan zelfs nog een stapje verder gaan. Omdat het materiaal zo duurzaam is en bestand tegen vocht, kan het worden gebruikt op plaatsen waar traditioneel hout het kan laten afweten. Dit omvat plekken zoals zwembaddekken, dokken en promenades – zelfs plekken met veel verkeer of commercieel gebruik. Het maakt ook niet uit welk klimaat of weersomstandigheden uw omgeving gewend is, gemodificeerd kan het allemaal aan. Kebony is overal geïnstalleerd, van hooggelegen, besneeuwde bergen tot hete en vochtige tropische bestemmingen. De duurzaamheid en veelzijdigheid maken het echt de ideale keuze voor elk huis of bedrijf dat de natuurlijke uitstraling van echt hout wil.

Overweeg rotbestendig hout

Met rotbestendig gemodificeerd hout heb je de schoonheid en duurzaamheid van echt hout, maar zonder het onderhoud of de zorgen. Gemodificeerd hout is volledig veilig en niet giftig en kan overal in en rond je huis of bedrijfspand worden gebruikt. Overweeg het gebruik van rotbestendig hout, zoals Kebony, voor je volgende project om het best mogelijke resultaat te krijgen. Rotbestendig hout kiezen is de boodschap!

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces