Habitable Form and MRA Ontwerp en bouw, LLC

Categorie

Blogs

Met:
Matt Anderson, Aannemer en eigenaar MRA Design and Build, LLC
Chelsea Anderson, Architect en eigenaar van Habitable Form

Habitable Form en MRA Design and Build, LLC zijn eigendom van het echtpaar Matt en Chelsea Anderson, die de unieke kans hebben om als team nieuwe huizen te ontwerpen en te bouwen van begin tot eind. Hoewel ze onafhankelijk van elkaar projecten aannemen, geven ze er de voorkeur aan om waar mogelijk samen te werken, omdat ze hebben gemerkt dat de samenwerking tussen ontwerper en bouwer vanaf het begin het meest succesvolle resultaat oplevert.

Matt en Chelsea zijn allebei op hun carrières in architectuur en timmerwerk gestuit terwijl ze verschillende opleidingen volgden. Matt was bezig met zijn master om les te geven in creatief schrijven aan studenten toen hij besloot om een andere weg in te slaan. Zijn interesse ging uit naar timmerwerk en bouwen werd zijn creatieve medium in plaats van schrijven. Chelsea studeerde oorspronkelijk modeontwerp, maar veranderde haar focus en ging naar de graduate school voor architectuur. Als zeer artistiek ingestelde mensen spelen Matt en Chelsea voortdurend met verschillende ideeën en verleggen ze de grenzen van design.
De benadering van een project door het koppel kan worden omschreven als poëtisch design in een organische bouwstijl. Elk stuk dat Chelsea ontwerpt en Matt fabriceert is maatwerk. Ze nemen projecten aan vanwege hun interesse in het creëren en onderzoeken tijdens het ontwerpproces, en Matt en Chelsea genieten allebei van het leren dat plaatsvindt wanneer elk project groeit en evolueert. Samenwerken terwijl ze ook een getrouwd stel zijn, is een positieve ervaring geweest voor Matt en Chelsea. Ze schrijven hun vermogen om open en eerlijk met elkaar te zijn tijdens het ontwerp- en bouwproces toe aan het feit dat ze man en vrouw zijn. Ze weten hoe ze het beste met elkaar kunnen communiceren, waardoor er een niveau van samenwerking ontstaat dat zeldzaam is tussen de ontwerper en de bouwer van een project. Er is wederzijds vertrouwen dat ze samen de ideeën van de ander tot leven zullen brengen, met als ultieme focus de integriteit van het ontwerp.

Toen hen werd gevraagd naar hun favoriete recente project, waren Matt en Chelsea het erover eens dat ze het meest hebben genoten van het ontwerpen en bouwen van hun persoonlijke woning, Bohicket House, in Johns Island, South Carolina. Matt legde uit hoe leuk het was om te ervaren hoe het was om de klant van dit project te zijn, omdat ze de tijd konden nemen en hun huis echt voor zichzelf konden bouwen. Hij bouwde het huis samen met twee studenten die nog nooit eerder een huis hadden gebouwd en gebruikte de bouw als een leerplatform voor deze twee mensen die geïnteresseerd waren in het vak. Chelsea beschreef hoe zij en Matt elkaar volledig vertrouwden tijdens dit project. In plaats van al te veel details op te schrijven, beslisten ze deze tijdens het proces en lieten ze het huis spreken over wat het nodig had. Het hele ontwerp- en bouwproces was een reis en ze creëerden een vorm die een reeks ervaringen is.
Matt en Chelsea hebben Kebony gemodificeerd hout gebruikt bij twee recente projecten, Bohicket House en Kiawah Island House, en zijn zeer tevreden over de resultaten. De twee huizen hebben zeer verschillende prijspunten, maar de veelzijdigheid van Kebony heeft hen in staat gesteld om te experimenteren met het product en het op talloze manieren te gebruiken. Bohicket House is representatief voor het leven in een kreek en heeft een meer rustieke uitstraling, terwijl het Kiawah Island House representatief is voor het leven op een golfbaan en een meer formeel gebruik van Kebony weerspiegelt. Matt en Chelsea beschrijven Kebony als makkelijk om mee te werken, representatief voor de omgeving, duurzaam in moeilijk weer en eigentijds met behoud van warmte. Ze zijn ook van mening dat de omgeving van Charleston Kebony nodig heeft ter vervanging van de exotische hardhoutsoorten die momenteel worden gebruikt en ze hebben ervan genoten om hun gemeenschap voor te lichten over het product.

Ontdek meer foto’s van Bohicket huis hier, en blijf uitkijken voor foto’s van het voltooide Kiawah Island Huis.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.