Ecologische voetafdruk: Kebony vs. Tropisch hardhout

Categorie

Vergelijkingen

Houtarchitectuur is een groeiende trend

Houtarchitectuur wordt wereldwijd een steeds populairdere trend. Van terrassen en gevelbekleding tot het ontwerpen van de structuur voor een heel gebouw, veel architecten en klanten kiezen ervoor om te bouwen met tropisch hardhout, zoals Ipe, in plaats van andere bouwmaterialen. Houtarchitectuur heeft een moderne uitstraling en de strakke lijnen en minimalistische esthetiek zijn de drijvende krachten achter deze trend.

Het probleem met overmatig gebruik van tropisch hardhout

Het probleem waar we echter tegenaan lopen als deze trend zich doorzet, is dat er niet op duurzame wijze kan worden voldaan aan de wereldwijde vraag naar dit tropische hardhout. Ontbossing vindt in een alarmerend tempo plaats en onze huidige patronen kunnen op den duur niet worden gehandhaafd. Dus wat kunnen we doen om de prachtige uitstraling te bereiken die ontwerpen met tropisch hardhout biedt en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk te verkleinen?

De ecologische voetafdruk verkleinen met Kebony

De oplossing is Kebony. De gemodificeerde houttechnologie van Kebony is een gepatenteerd proces dat is ontwikkeld in Noorwegen en dat de eigenschappen van duurzaam zachthout verbetert met een vloeistof op biologische basis. Het proces modificeert de houtcelwanden permanent, waardoor Kebony in twee eenvoudige stappen premium hardhoutkenmerken en een rijke bruine kleur krijgt. Het resultaat van het modificatieproces is een uitstekende stabiliteit, maximale hardheid en gegarandeerde duurzaamheid. Het belangrijkste is dat de koolstofvoetafdruk van Kebony aanzienlijk lager is dan die van concurrerende tropische hardhoutsoorten, zoals Ipe. De koolstofvoetafdruk van Kebony is 15 keer kleiner dan die van Ipe, zoals te zien is in de onderstaande grafiek.tropisch hardhout vergelijking
De volgende factoren beïnvloeden deze vermindering van de koolstofvoetafdruk:

  1. Kebbenhout heeft een garantie van 30 jaar en een verwachte levensduur van 50-100 jaar. Ipe daarentegen heeft geen garantie en een levensverwachting van slechts 25-75 jaar. Het feit dat Kebony hout langer meegaat, maakt vervanging en het gebruik van meer hout materiaal overbodig.
  2. Kebony hout groeit in 30 jaar naar volwassenheid en het duurt slechts 3 dagen om het aan te passen. Ipe daarentegen wordt in 80-100 jaar volwassen. Kebony hout wordt in een veel hoger tempo vervangen dan Ipe. In feite wordt Ipe gekapt en helemaal niet vervangen.
  3. Radiata pine bossen groeien 2 bomen voor elke boom die geoogst wordt, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Ondertussen groeit Ipe maar mondjesmaat in het dichte regenwoud.

Over het geheel genomen groeit het dennenhout dat voor Kebony wordt gebruikt sneller dan Ipe, wordt het sneller vervangen en kan er meer dennenhout groeien in duurzaam beheerde bossen in vergelijking met de hoeveelheid Ipe die in het tropisch regenwoud groeit. Kebony is toegewijd aan het promoten en beoefenen van sociale verantwoordelijkheid om het milieu te verbeteren op een manier die bouwt aan een betere toekomst, en we helpen je graag om je ecologische voetafdruk te verkleinen door Kebony te kiezen voor je volgende houten ontwerpproject.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces