Fontaine Plaza, gelegen in het noorden van Austin op de Austin Community College (ACC) Highland Campus, was vroeger de toegangspoort tot Highland Mall, die in 2015 werd gesloten. Ontwikkelaar Redleaf Properties nam in samenwerking met Austin Community College de inspanning op zich om opnieuw uit te vinden en te revitaliseren het voormalige winkelcentrum tot een actieve en bruisende educatieve wijk. McCann Adams Studio-meester plande de ontwikkeling.

Ontworpen door studio dwg, de naamgenoot van het plein, dominee Jacob Fontaine, was een vrijgelatene, nobele burgerlijke leider, kerkstichter en opvoeder. Zijn liefde voor onderwijs en een sterk gemeenschapsgevoel waren een bron van inspiratie, en het ontwerp herdenkt de geschiedenis van de site als een knooppunt voor de gemeenschap en het onderwijs, terwijl het adaptieve hergebruik van teruggewonnen materialen en een low-impact ontwerp is geïntegreerd.

Kebony Character-bekleding wordt gebruikt voor de banken die in het park zijn geplaatst, evenals de basisfundering voor alle prachtige levende eiken aan de rand van het terrein.