Onlangs is de nieuwbouw van een markant speciaal huis op Kilkea Drive in het hart van Hollywood opgeleverd.

De klant die een moderne open plattegrond met behoud van een gezinsvriendelijke sfeer voor ogen stond, heeft LA Build Corp, architect NE Designs Inc. en ontwerper Jai Omar van Modern With A Passion opdracht gegeven dat huis te maken.

Natuurlijke materialen waren essentieel voor het ontwerp en ceder, iep en gemodificeerd Kebony Shou Sugi Ban-hout van Delta Millworks werden voor de afwerking voorgeschreven. In lijn met het natuurlijke uiterlijk heeft het ontwerpteam een van binnen naar buiten doorlopende leefomgeving gecreëerd, compleet met schaaldelen, stenen en groenvoorziening in het interieur.

Er is Kebony Shou Sugi Ban-bekleding gebruikt voor de houtaccenten door het huis heen, inclusief het gastentoilet op de hoofdverdieping.

“Het Kebony was het perfecte element om de wabi-sabi-aanpak voor het huis en met name het gastentoilet te onderstrepen”, zei Omar. “Het gevlamde oppervlak van de Shou Sugi Ban levert een ongelooflijk en tastbaar contrast op met de overige gladde en gepolijste elementen in de ruimte. Dat contrast en de spanning maken het tot een lust voor de ogen en voor het gevoel.”