David Stanley en Romy Grabosch zijn beide ervaren architecten en hebben aan prestigieuze projecten over de hele wereld gewerkt.

Toen het erop aan kwam hun eigen huis te bouwen, wilden ze iets werkelijk unieks van uitzonderlijk hoge kwaliteit maken.

Groene woning in een stedelijke jungle.

Alhoewel het gezin in Loden woont, is hij erop gebrand dat zijn opgroeiende kinderen een verbinding met hout en andere natuurlijke elementen hebben.

“Als architecten en als ouders hebben we aan de komende generaties een morele verplichting om duurzame gebouwen te ontwerpen. Wij moeten hen leren over verschillende materialen, zodat zij verstandige beslissingen kunnen nemen voor henzelf en voor het milieu”, vertelt David enthousiast.

Beschermende buitenkant

Als architecten weet het paar alles van het belang voor ontwerp en prestaties om kwaliteitsmaterialen te kiezen. Ze waren het snel over Kebony eens.

“We zijn voor Kebony gegaan omdat het een milieuvriendelijk, hoogwaardig materiaal is met een uniek, karakteristiek uiterlijk. En toen we ermee aan de slag gingen, heeft het al onze verwachtingen overtroffen. Voor ons als architecten is dit werkelijk een fantastisch materiaal om mee te werken en absoluut ideaal voor buitenbekleding”, leggen ze uit.

“Dit materiaal biedt duurzaamheid in het ontwerp. Het is een beschermende buitenkant die het huis tegen de elementen beschermt, maar het is op zich al een kunstwerk.”

Prestigieuze design award

De opvallende uitbreiding in Kebony van het paar won de eerste prijs in de categorie ‘Housing Exterior Surface’ bij de Surface Design Awards van vorig jaar. De Surface Design Awards erkennen en bekronen internationaal het beste gebruik van innovatieve oppervlaktematerialen en de inzendingen worden per type materiaal, toepassing en esthetica van het projectontwerp beoordeeld.

Traditionele Japanse techniek

Het Kebony-hout dat door David en Romy is gebruikt, ondergaat een uitzonderlijke behandeling. Het in het VK gevestigde bedrijf Shou Sugi Ban gebruikt een oude Japanse techniek om Kebony-hout het onderscheidende uiterlijk te geven. Shou Sugi Ban is een Japanse term die ‘gebrand cederhout’ betekent. Shou Sugi Ban verkoopt zowel Kenbony Clear als Character dat met deze techniek is behandeld. Het resultaat is een houtproduct met een uniek karakter en een intrigerende kleur en structuur.