Carbis Bay Hotel ligt bovenop de glooiende kust van Cornwall en is een milieuvriendelijk landgoed dat prioriteit geeft aan groen luxe leven, afgestemd op vakantiegangers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Van het installeren van een on-site Energy Centre, dat stroom levert voor het hotel, de spa en de verscheidenheid aan kamertypes, tot de bekleding van het hele hotel in Kebony, een wereldleider in duurzaam gemodificeerd hout, het vooruitstrevende hotel zorgt ervoor dat de toewijding aan groen wonen loopt door alle aspecten van het kustvakantieoord.

Het door een familie gerunde landgoed, gelegen in de populaire vakantiebestemming St Ives, zorgt ook voor het onderhoud van het strand met blauwe vlag, het zeeleven en de bredere natuurlijke landelijke omgeving met een wereldprimeur die uitsluitend is gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan. Het energiecentrum levert stroom voor de hele site en benut de warmte die ontstaat tijdens de productie van elektriciteit om een ​​constante toevoer van warm water door de hele site en de zwembaden te verwarmen, wat een koolstofbesparing van ongeveer 70 ton per jaar oplevert naar de omgeving.

Architecten, The Bazeley Partnership, waren zorgvuldig bij het selecteren van innovatieve bouwmaterialen die een positieve bijdrage zouden leveren aan de ecologische voetafdruk van het hotel; dit was een belangrijke factor in het recente succes van het hotel bij de AA Hospitality Awards 2019, waar het project ‘Best Eco Hotel’ won. Kebony-hout werd gekozen om het hele hotel te bekleden, deels vanwege zijn wereldwijde reputatie als toonaangevende producent van duurzaam hout, en de unieke esthetiek die het hout subtiel weergeeft en opgaat in de unieke schoonheid van de omgeving.

De revolutionaire technologie van Kebony, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk proces dat duurzaam geproduceerd zachthout wijzigt door het hout te verwarmen met furfurylalcohol – een agrarisch bijproduct. Door de celwand van het hout te polymeriseren, krijgt het naaldhout permanent de eigenschappen van tropisch hardhout, waaronder een hoge duurzaamheid, hardheid en maatvastheid. Het revolutionaire proces zorgt niet alleen voor een schat aan verbeterde fysieke eigenschappen, maar draagt ​​ook bij aan de unieke esthetiek van het hout, waarbij in de loop van de tijd een natuurlijke zilvergrijze patina ontstaat.

Eigenaar van het Carbis Bay Hotel, Stephen Baker, merkte op: “We zijn enorm trots op dit hotel en hoe het samenwerkt met de omgeving, wat altijd centraal heeft gestaan ​​in onze visie voor Carbis Bay. Onze eco-faciliteiten zijn eersteklas en het gebruik van duurzame materialen zoals Kebony, getuigt van onze toewijding en toewijding aan het milieu, nu en voor toekomstige generaties.”

Adrian Pye, International Sales Director bij Kebony, voegde hieraan toe: “Het Carbis Bay Hotel is een echt speciaal project en een pionier op het gebied van luxehotels in het Verenigd Koninkrijk. We zijn ongelooflijk trots dat we hebben bijgedragen aan het hotel, dat een nieuw precedent schept voor milieubewuste commerciële ontwikkelingen.”