Deze gezinswoning met vier slaapkamers, vijf badkamers en drie verdiepingen ligt bovenop een heuvelrug met uitzicht op boerderijen, weilanden en bergen van de staat New York op een ongerept landgoed van 120 hectare. Amalgam Studio, het in Manhattan gevestigde architectenbureau dat dit huis tot leven bracht, haalde designelementen uit traditionele schuren in de buurt; met een lange, rechthoekige aanwezigheid, heeft het huis een vakwerkconstructie en is het bekroond met een puntdak. Het aangrenzende koetshuis bestaat uit een garage voor drie auto’s en een werkplaats, met een zolderruimte op de bovenverdieping.

De buitenmuren zijn bekleed met een regenwerende bekleding met Kebony gemodificeerd hout. Kebony werd ook gebruikt voor het dak van de structuur en werd in zijn natuurlijke staat niet verzegeld om na verloop van tijd een grijze patina te krijgen. De bekleding – inclusief kantelbare parasols die ook dienst doen als orkaanluiken voor de ramen – werd met een uniek, innovatief clipsysteem bevestigd aan de staande naden van dakbedekking, de eerste dergelijke installatie in Noord-Amerika. Omdat dezelfde Kebony door de hele gebouwschil werd gebruikt, geeft het het huis een monolithische, maar toch zeer moderne uitstraling.

“Ik heb een verrassend complexe matrix gemaakt van verschillende opties voor het regenschermmateriaal op basis van prijs, beschikbaarheid, duurzaamheid, esthetiek en maakbaarheid”, zei Amalgam-ontwerpdirecteur Ben Albury. “Kebony’s distributeur, Pine River Group, had meer expertise dan wie dan ook in deze Daarom bleken ze behulpzaam bij het bieden van begeleiding. Interessant is dat we bij een hoge opeenhoping van sneeuw op het dak hebben ontdekt dat het huis beter presteert vanwege de isolerende aard van de sneeuw. “