Deze sport-kleuterschool is ontworpen door het Deense bureau KANT en biedt plaats aan totaal 154 kinderen.

De visie is het stimuleren van zowel duurzaamheid als ruimte voor spel en beweging. De sport-kleuterschool is een voorbeeldproject in het certificeringsprogramma Green Building Council Denemarken (DGBC) waarbij de aandacht uitgaat naar materiaalkeuze, duurzaamheid en de beoordeling van de levensduurkosten.

De duurzaamheidsprincipes zijn daarom gedurende het ontwikkelings- en bouwproces vanaf het eerste idee en het bouwprogramma tot aan de uitvoering op de agenda geplaatst. Er werd vanwege de groene aspecten voor Kebony Clear-bekleding gekozen, omdat Kebony het Noordse ecolabel “Swan” heeft en FSC®-gecertificeerd is. Daarnaast is het zeer duurzaam en volledig veilig en gifvrij.

“Wij hebben een gebouw gemaakt dat consistent in zijn materiaalkeuze is, dat robuust is en actief een relatie aangaat met zijn gebruikers. Het moet bestand zijn tegen het gebruik. Daarnaast is het een ambitie geweest om pedagogie en beweging centraal te stellen. De architectuur moet deze aandacht uitdrukken”, zegt Uffe Bay-Smidt, partner bij KANT.