Studio Ma is een bekroond architectuur- en milieuontwerpbureau dat innovatieve, duurzame en unieke ontwerpen levert aan vooruitstrevende instellingen en individuen. Studio Ma’s vier partners, Christiana Moss, Jason Boyer, Christopher Alt en Tim Keil, opgericht in Phoenix, Arizona in 2003, koesteren een creatieve en groeiende praktijk in de essentie van het zuidwesten van de woestijn.

De filosofie van de Studio wordt belichaamd door het concept van Ma, een Japanse term die de dynamische relatie tussen objecten en hun omgeving erkent. Deze zorg breidt onze praktijk uit naar meerdere schalen, van het maken van een woning tot complexe stedelijke en natuurlijke contexten bij universiteiten en culturele instellingen.

We zijn geïnspireerd door de grimmige profielen van de omringende bergen, hun grillige contouren en het spel van licht en schaduw dat als een steeds veranderende achtergrond van de stad dient. We worden ook gegrepen door de delicate en bonte lichtkwaliteiten die te vinden zijn onder de inheemse palo verde-boom met zijn kleine bladeren en lichtgevende groene bast. Deze combinatie van sterke, eenvoudige vormen geanimeerd door lichtgevende, bonte oppervlakken creëert de steeds veranderende, ruimtelijke omhulling van de vallei. Op dezelfde manier streven we ernaar om vormen en oppervlakken te creëren die resoneren met de omringende context, zowel groot als klein.