In de buurt van het epicentrum van Washington, DC’s H Street, zijn de nieuw gebouwde Apollo-appartementen ontworpen om de opwinding van het vroege 20e-eeuwse Apollo Theater vast te leggen, gelegen op dezelfde locatie, met moderne voorzieningen die passen bij een van de meest dynamische buurten van de stad.

Boven op het gebouw, dat meer dan 350 appartementen, een Whole Foods-winkel en een onafhankelijk koffiehuis The Wydown herbergt, bevindt zich een uitgestrekt, aangelegd dakterras en een buitenomgeving met een multifunctioneel zwembad/fontein, een filmscherm met zitplaatsen op het gazon, een 360 graden uitzicht over de stad, banken en eettafels.

Voor het terrasgedeelte van het project specificeerde de landschapsarchitect van Apollo, Payam Ostovar, PLA, ASLA, van het in Washington gevestigde Landscape Architecture Bureau Kebony gemodificeerd hout. Ostovar zei dat het terras goed presteert sinds de bouw eerder dit jaar werd voltooid. “Een van de beste voordelen die de eigenaren hebben opgemerkt, is dat het een zwembadterras is en veel koeler is dan de aangrenzende betonnen straatstenen,” zei Ostovar. Kebony werd gedurende het hele project ook gebruikt voor de pergola en de banken.