Wood Screen Huis is gelegen in Nashville, Tennessee, en bestaat uit een eengezinswoning, een vrijstaande garage en een terras bij het zwembad met tuinen rondom. Het project onderzoekt het potentieel om moderne architectuur te maken in gemodificeerde houten bekleding die voortkomt uit de cultuur, context en klimaat van Middle Tennessee.

Het huis ligt tussen een landweg en een mooi uitzicht op de heuvels. Het is een plek die typerend is voor het agrarische landschap buiten Nashville, Tennessee. Hoewel de camping aanvoelt alsof hij op het platteland ligt, is de context die van een buitenwijk uit de jaren 50 met bescheiden boerderijen op brede beboste percelen.

De buitenkant van het huis bestaat uit drie houten schermen. De eerste is een groot lamellenscherm langs de straat dat een diepe overhangende entree verbergt. Dit scherm vangt de zon op en onthult verschillende lichtkwaliteiten gedurende de dag en het jaar. Het wordt gebruikt om een ​​diepe instapdrempel te creëren van bijna een kwart van de lengte van het huis, in lijn met een trap naar het bovenste woonniveau.

Het tweede scherm draagt ​​ook bij aan de invoervolgorde. Het wordt schuin naar binnen geduwd, wijzend naar de voordeur, waardoor een diepe overstek ontstaat en een verborgen veranda wordt verborgen die toegang biedt tot een thuiskantoor. Samen vormen deze twee afgeschermde wanden een opstap die de ‘potplantentuin’ wordt.

Op grotere schaal vormen de overige ‘schermen’ de twee lange glazen wanden van het huis. De transparantie van deze muren verbindt uitzichten door het huis en onthult de glooiende topografie van de site. De ramen kijken uit op de straat en creëren lange portretten van wat een helling van hoge decoratieve grassen zal worden. Met uitzicht op de achtertuin op het noorden, creëren de ramen samen een lang panoramisch uitzicht op de heuvels daarachter en een tuin met een terras bij het zwembad beneden vol met een verscheidenheid aan bloemen en planten.