Duurzaamheid

Duurzaamheid is de kern van onze missie.

Bij Kebony, beschouwen we onze stakeholders als: onze klanten, leveranciers, de authoriteiten, onze aandeelhouders en de maatschappij in de brede zin. We begrijpen dat wat we doen als bedrijf verbonden is met een bredere industrie en gemeenschap en een effect heeft dat verdergaat dan de aandeelhouders en klanten. We zijn toegewijd onze duurzame visie globaal uit te voeren en goed te doen voor het milieu doorheen de hele keten. Download hier ons Sustainability Report 2022

Download 2021 SR Report Download 2022 SR Report

Als deel van onze sociale verantwoordelijkheid heeft Kebony ervoor gekozen om verschillende duurzaamheidsinitiatieven te steunen.

 

De United Nations Global Compact ondersteunt bedrijven om:

  1. Verantwoordelijk zaken te doen door hun strategie en operaties te aligneren met de 10 principes van de Recht van de Mens, werk, milieu en anti-corruptie; en
  2. Strategische acties ondernemen om bredere maatschappelijke doelen te bereiken zoals de VN Sustainable Development Goals, met de nadruk op samenwerking en innovatie.

 

Kebony is FSC® certified.

Kebony is FSC®-gecertificeerd. Forest Stewardship Council® (FSC®) werkt om bosbeheer wereldwijd te managen en door certificatie een incentive te creëren die bosbeheerders en -managers  aanzet om goede sociale en milieunormen te hanteren. FSC® voorziet een connectie tussen het bos en de eindgebruiker, zodat de producten met het label de principes dragen van FSC® Alle Kebony Clear en Kebony Character producten zijn FSC®-gecertificeerd.

 

PEFC, The Programme for the Endorsement of Forest Certification

PEFC, The Programme for the Endorsement of Forest Certification is ‘s werelds grootste bosferilisatieporgramma. PEFC steunt nationale boscertificatiesystemen, die ontwikkeld zijn door multi-stakeholder processen en op maat van lokale prioriteiten. PEFC promoot duurzaam bosbeheer door derdepartijcertificatie. Het ruw materiaal voor Kebony is afkomstig van duurzame bossen met duurzame oogst.

 

Swan Eco-labelled

Alle geleverde goederen zijn Swan Eco-labelled. The Swan is het officiële Nordic Eco-label, opgesteld door de Nordic Council of Ministers. The Swan Eco-label’s visie is een duurzame maatschappij creëren, waar toekomstige generaties de voordelen van ondervinden. Een belangrijke stap in dit proces is om consumenten te helpen kiezen voor milieuvriendelijke producten. Het ‘The Swan’ logo laat zien dat het product een milieubewuste keuze is.

 

Kebony is lid van de Norwegian Green Building Council (NGBC), een onafhankelijke vereniging, voor leiders in de bouwindustrie en vastgoedverenigingen. NGBC’s doel is om de milieustandaard van de Noorse bouwindustrie te verhogen door BREEAM-NOR aan te moedigen en de vraag naar milieuvriendelijke gebouwen te verhogen.

 

Kebony heeft de beste klasse, “A” in het Zweedse web-based systeem SundaHus Environmental Data. Dit systeem wordt gebruikt door architecten, eigenaars, consultants en aannemers om de materiaalkeuze in gebouwen te managen.

Kebony leveranciers zijn gewaardeerde partners in het bereiken van onze missie. Hier vindt u onze Algemene Inkoopvoorwaarden.

Kebony wordt geleid door fundamentele waarden en principes die worden weerspiegeld in onze gedragscode. Hier vindt u onze Gedragscode.