Duurzaamheid

Duurzaamheid is de kern van onze missie.

Kebony lanceert met trots haar tweede jaarlijkse duurzaamheidsrapport. 

Met de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN als raamwerk laat het duurzaamheidsrapport zien dat Kebony zich blijft inzetten om haar ESG-prestaties van jaar tot jaar te verbeteren. 

Download 2021 SR Report Download 2022 SR Report

De nieuwe gegevens voor 2022 bouwen voort op de analyse die in 2021 werd uitgevoerd, waarin de belangrijkste domeinen waarop de milieu-impact van het bedrijf kon worden verbeterd werden geïdentificeerd; het opvoeren van de inspanningen om hout te gebruiken dat dichter bij de belangrijkste internationale markten wordt geproduceerd, en het onderzoeken van alle mogelijke pistes om de ecologische voetafdruk in elke fase van het productieproces van het bedrijf te verminderen.   

Het publiek toegankelijke duurzaamheidsrapport laat zien dat er duidelijke vooruitgang is geboekt met betrekking tot de doelen die in 2021 werden gesteld. Kebony blijft de weg vrijmaken voor een betere, groenere toekomst en moedigt professionals over de hele wereld aan om duurzaam hout als het ‘nieuwe normaal’ te beschouwen. 

Bij Kebony, beschouwen we onze stakeholders als: onze klanten, leveranciers, de authoriteiten, onze aandeelhouders en de maatschappij in de brede zin. We begrijpen dat wat we doen als bedrijf verbonden is met een bredere industrie en gemeenschap en een effect heeft dat verdergaat dan de aandeelhouders en klanten. We zijn toegewijd onze duurzame visie globaal uit te voeren en goed te doen voor het milieu doorheen de hele keten.

TRANSPARANTIE

Kebony Group bereidt de naleving van de Noorse Transparantiewet voor. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het volgende e-mailadres [email protected]

De Kebony Group omarmt de Noorse transparantiewet om de mensenrechtennormen te handhaven. Onze aanpak en ketenevaluaties met betrekking tot mensenrechten vindt u hier.

Als deel van onze sociale verantwoordelijkheid heeft Kebony ervoor gekozen om verschillende duurzaamheidsinitiatieven te steunen.

 

Kebony is FSC® certified.

Kebony is FSC®-gecertificeerd. Forest Stewardship Council® (FSC®) werkt om bosbeheer wereldwijd te managen en door certificatie een incentive te creëren die bosbeheerders en -managers  aanzet om goede sociale en milieunormen te hanteren. FSC® voorziet een connectie tussen het bos en de eindgebruiker, zodat de producten met het label de principes dragen van FSC® Alle Kebony Clear en Kebony Character producten zijn FSC®-gecertificeerd.

 

PEFC, The Programme for the Endorsement of Forest Certification

PEFC, The Programme for the Endorsement of Forest Certification is ‘s werelds grootste bosferilisatieporgramma. PEFC steunt nationale boscertificatiesystemen, die ontwikkeld zijn door multi-stakeholder processen en op maat van lokale prioriteiten. PEFC promoot duurzaam bosbeheer door derdepartijcertificatie. Het ruw materiaal voor Kebony is afkomstig van duurzame bossen met duurzame oogst.

 

Swan Eco-labelled

Alle geleverde goederen zijn Swan Eco-labelled. The Swan is het officiële Nordic Eco-label, opgesteld door de Nordic Council of Ministers. The Swan Eco-label’s visie is een duurzame maatschappij creëren, waar toekomstige generaties de voordelen van ondervinden. Een belangrijke stap in dit proces is om consumenten te helpen kiezen voor milieuvriendelijke producten. Het ‘The Swan’ logo laat zien dat het product een milieubewuste keuze is.

 

Kebony is lid van de Norwegian Green Building Council (NGBC), een onafhankelijke vereniging, voor leiders in de bouwindustrie en vastgoedverenigingen. NGBC’s doel is om de milieustandaard van de Noorse bouwindustrie te verhogen door BREEAM-NOR aan te moedigen en de vraag naar milieuvriendelijke gebouwen te verhogen.

 

Kebony heeft de beste klasse, “A” in het Zweedse web-based systeem SundaHus Environmental Data. Dit systeem wordt gebruikt door architecten, eigenaars, consultants en aannemers om de materiaalkeuze in gebouwen te managen.

Kebony leveranciers zijn gewaardeerde partners in het bereiken van onze missie. Hier vindt u onze Algemene Inkoopvoorwaarden.

Kebony wordt geleid door fundamentele waarden en principes die worden weerspiegeld in onze gedragscode. Hier vindt u onze Gedragscode en de Kebony Gedragscode voor leveranciers.