Het modificatieproces

Kebony, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces dat de eigenschappen van duurzaam naaldhout verbetert met een biogebaseerde vloeistof. Het proces wijzigt permanent de houtcelwanden, waardoor Kebony premium hardhoutkenmerken en een rijke bruine kleur in twee basisstappen wordt gegeven.

Step 1: Impregnatie

Impregnatie is het proces waarbij het hout wordt doordrenkt met furfurylalcohol geproduceerd uit een bio-gebaseerde vloeistof om het maatvast te maken.

Step 2: Uitharden en drogen

Na het impregneren wordt het hout verwarmd, ook wel uitharden genoemd. Het resulterende polymeer, dat nu permanent in de houtcellen is opgesloten, is stabiel en zal niet desintegreren of uitlogen uit het hout.

Resultaat: Kebony Hout

Na de behandeling zijn de houtcelwanden 50 procent dikker door de stabiele, opgesloten polymeren. Deze permanente wijziging van de houtcelwanden geeft het uiteindelijke houtproduct een uitstekende stabiliteit, maximale hardheid en een gegarandeerde lange levensduur. Kebony-hout biedt ook een hoge mate van veiligheid omdat het hout niet splintert en geen gifstoffen of chemicaliën bevat, en het blijft ook koeler in de zomer.

Houtproducten zonder zorgen

Omdat Kebony het gedrag van het hout permanent verandert in vergelijking met natuurlijk hout is het niet nodig om het oppervlak consequent te onderhouden voor een lange levensduur, je kunt het gewoon van nature grijs laten worden zoals Ipé of ander Braziliaans hardhout.

Technische Details

Hier vind je wat je nodig hebt om Kebony-producten met vertrouwen te specificeren en te installeren. Of je nu zoekt naar tekeningen, certificaten of algemene gegevens, blader door onze technische documenten en download wat je nodig hebt.

Zie Technische Documenten

Zie interessante Artikels