Management & Bestuur

 

Management

Tom Paemeleire – CEO

Tom Paemeleire - CEO

Tom werd in oktober 2023 benoemd tot CEO van Kebony. Hij brengt meer dan twintig jaar internationale ervaring mee, gewijd aan bedrijfstransformatie. Voordat hij bij Kebony kwam, was hij CEO van de in België gevestigde bedrijven Incendin en Malysse NV, waar hij verantwoordelijk was voor de implementatie van nieuwe marktstrategieën, organische en acquisitionele groei en organisatorische integraties.

Tom heeft een achtergrond in engineering en logistiek. Hij begon zijn carrière bij Katoen Natie, waar hij 11 jaar werkte en uiteindelijk Managing Director werd. Hij behaalde masterdiploma’s in Arbeids- en Organisatiepsychologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent en een MBA aan de Vlerick Business School.

Thomas Vanholme – CFO

Thomas is sinds 2019 CFO bij Kebony. In de voorbije jaren heeft Thomas bijgedragen tot strategische en operationele transformaties van bedrijven in het bezit van private equity (bouwmaterialen, automotive, farmaceutisch, medisch). Thomas heeft ervaring in het succesvol realiseren van turnaround, fundraising en het opzetten van finance teams. Hij startte zijn loopbaan bij KPMG Advisory en heeft een Master in Commercial Engineering. Daarnaast volgde hij opleidingen in Corporate Finance, Venture Capital and Private Equity aan de managementscholen van KU Leuven en Vlerick Business School.

Pavel Holub – CTO & COO

Pavel Holub - CTO

Pavel ging in april 2022 bij Kebony aan de slag als CTO. Hij heeft 24 jaar ervaring in R&D en Innovatie in de bouwchemie- en bouwmaterialensector. Vóór zijn start bij Kebony was Pavel Director Global Innovation bij Armacell, de uitvinder van flexibel schuim voor materiaalisolatie en leverancier van hoogtechnologisch schuim voor innovatieve en veilige thermische, akoestische en mechanische isolatieoplossingen.

Vóór hij bij Armacell terechtkwam, bekleedde Pavel Senior R&D/Innovatie-functies bij Foseco, Hexion, Momentive en Eastman. Hij heeft een sterke achtergrond in Innovatie, R&D, IP-management, Strategy Development, M&A en Change Management. Pavel heeft Polymeerchemie & Technologie gestudeerd aan de universiteit van Praag.

Bestuur

Jean-Marc Daillance – Board Chairman

Jean-Marc Daillance

Jean-Marc is sinds 2012 Operating Partner bij Jolt Capital SAS. Hij is een ervaren en gesofisticeerde operationele executive met sterke transactionele vaardigheden. Toen hij bij Zodiac verantwoordelijk was voor bedrijfsontwikkeling, initieerde en leidde hij overnames op het gebied van recreatieve en militaire boten, zwembaden en uitrusting voor de burgerluchtvaart. Op operationeel vlak ontwikkelde hij het maritieme segment van Zodiac, dat uit 6 divisies bestaat, en voerde hij verschillende wereldwijde overnames uit met een mix van interne en externe groei (24 transacties).

Als niet-uitvoerend bestuurder was Jean-Marc vicevoorzitter van de raad van commissarissen, voorzitter van het auditcomité en lid van het Strategie & Technologiecomité van de SAFT Group, een wereldleider in het ontwerp en de productie van geavanceerde technologiebatterijen voor de industrie, tot de overname van dit beursgenoteerde bedrijf door TotalEnergies. Hij is ook Senior advisor van Roland Berger Strategy Consultants. Hij heeft een ingenieursdiploma van de École Polytechnique (Frankrijk), een geavanceerde graad in computerwetenschappen van Telecom ParisTech en een MBA van de Harvard Business School.

Dr. Cornelius Walter

Cornelius is is een investeerder met een focus op klimaatimpact, groene infrastructuur en industrie-innovatie. Hij maakt deel uit van het bestuur en adviseert bedrijven over ESG-gerelateerde topics en hoe ze deze waarden kunnen opnemen in hun business strategie.

Cornelius adviseert daarnaast Lightrock, een impact investeringsplatform gesteund door de Liechtenstein familie. Daar spendeert hij zijn tijd grotendeels aan energietransities en het opschalen van het platform.

Voordat hij bezig was met impact investeringen, was Cornelius Senior Partner bij McKinsey & Company, waar hij zowel financiële instellingen adviseerde, als energiebedrijven, alsook de publieke sector. Daarnaast ondersteunde hij klanten in de brede zin over groeistrategieën en grootschalige transformaties. Bij McKinsey in Central Europa was hij Managing Partner en daarvoor leidde hij hun kantoor in Budapest.

Kevin Bone

Kevin Bone is Partner bij Lightrock, een leading global impact investor. Hij gelooft dat impact gedreven ondernemers en ondersteunend kapitaal de sleutel is tot het scheppen van een betere wereld. Alvorens Kevin Lightrock vervoegde, startte hij een bankenfonds doorheen Zuid-Oost Europa en voerde hij een secundaire buy-out uit van een globaal portfolio van TMT-investeringen. Hij is 8 jaar bezig geweest met het leiden van herstructureringen en turnarounds. Kevin is afgestudeerd in Japans en Economie aan de Universiteit van Sheffield. Daarnaast heeft hij ook een diploma behaald in Aid Economics aan de Chuo Universiteit, Tokyo. Wanneer Kevin niet bezig is met liefdadigheidswerk, kan je hem vinden in de boksring, of met zijn kinderen op een voetbalveld.

Roald Borré

Sinds 2011 werkt Roald Borré bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen NV (PMV), waar hij Head of Equity Investments en Manager van PMV-TINA is. Roald startte zijn professionele loopbaan als Financial Analyst bij de Financieel Economische Tijd en ging in 1999 bij Puilaecto Private Bankers als Senior Fund Manager aan de slag. Daar was hij verantwoordelijk was voor diverse innovatieve investeringsfondsen tot 2006. Hij is een Non-Executive Director van Biocartis Group NV en is lid van Raad van Bestuur van verschillende portefeuillebedrijven en lid van diverse adviesraden. Roald is in 1996 afgestudeerd als Master in Economische and Financiële Wetenschappen aan de HUB in Brussel.

Rebekah Braswell

Oprichtend lid en CCO van Land Life Company, Rebekah Braswell, leidt de bedrijfs- en productontwikkeling van het bedrijf. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor marketing en communicatie. Ze werkt samen met internationale bedrijven, lokale en nationale overheden, non-profitorganisaties en stichtingen om de CO2-uitstoot van organisaties naar beneden te halen. Dit leidt tot technologiegedreven herbebossingsprojecten die helpen vitale ecosystemen te herstellen. Voordat Rebekah bij Land Life Company kwam werken, was ze Associate Partner bij Monitor Group en werkte ze aan vraagstukken op het gebied van economische ontwikkeling en voedselzekerheid in Saoedi-Arabië, Syrië, Jordanië, Rwanda en Ghana. Ze heeft een BA behaald aan Brown University en een MSc aan Oxford University.

Didier Roux

Didier Roux is geboren in 1955, en is voormalig student van ENS Saint-Cloud, lid van CNRS van 1980 to 2005. Hij heeft verschillende awards gewonnen zoals de CNRS zilveren medaille. He stichtte twee start-ups in 1994 and 1998, was Deputy Scientific Director van Rhône Poulenc en Rhodia tussen 1997 en 2005. Hij was Director of R&D en Innovatie bij de Saint-Gobain Group tussen 2005 and 2017. Hij is lid van Institut de France (Academie des Sciences) en Academie des Technologies. Hij was professor aan Collège de France (2016-2017 “Technological Innovation Liliane Bettencourt”). Hij is President van Unitec en Vice-President van Foundation La Main à la Pâte.

Antoine Trannoy

Alvorens hij het Jolt Capital in 2017 bestuur vervoegde, was Antoine Managing Director bij Hoist Group France. Daarvoor was hij CTO & Director voor Locatel, die samengingen met Hoist in 2014. Antoine heeft verschillende executive rollen bekleed zoals VP Operations bij Completel, CIO voor AVIP/Dresdner Group, CTO bij Mentum (acquired by InfoVista) en CTO bij Fileas (acquired by Telespazio).

Als ingenieur van opleiding, afgestudeerd aan Telecom Sud Paris, begon Antoine’s loopbaan met bijna een decennium aan research aan CERN (CH), IBM (USA), CRS4 (IT). Hij werkte aan grid computing- en netwerkprojecten. Hij was lid van het SHIFT project bij CERN waar hij de “2001 Computer World Honors” (beste wetenschappelijke applicatie van het decennium) binnensleepte. Daarnaast heeft hij 3 joint patenten op zijn naam, tijdens zijn positie als CTO bij Locatel. Antoine is lid van het Bestuurd van 4JET, Interel and Kebony.

Hoofd Aandeelhouders

Jolt Capital

Jolt Capital verstrekt groeiaandelenfinanciering aan Europese B2B-technologiebedrijven die op het punt staan wereldwijd te gaan en met een lopende omzet tussen 15 miljoen en 50 miljoen euro. Onder leiding van ervaren investeerders en voormalige C-level executives stimuleert Jolt Capital de uitbreiding en exits van portfoliobedrijven. Jolt Capital’s eigen AI-platform, Jolt.Ninja, verbetert het in kaart brengen van het Europese technologie-ecosysteem exponentieel. En is ook bezig met ESG-conforme dealflowgeneratie, due diligences en post-investeringsactiviteiten.

Lightrock

Lightrock is een wereldwijd private equity-platform dat doelgerichte ondernemers ondersteunt bij het aanpakken van ‘s werelds grootste uitdagingen. Sinds 2007 heeft Lightrock geïnvesteerd in bedrijven die schaalbare en technologiegedreven bedrijfsmodellen nastreven rond de belangrijkste impactthema’s people, planet en productiviteit/tech voorgoed. Het portfolio van Lightrock omvat meer dan 60 snelgroeiende bedrijven, ondersteund door meer dan 50 professionals in 7 steden in Europa, Latijns-Amerika, India en Afrika.

Lightrock wordt ondersteund door het Prinselijk Huis van Liechtenstein en LGT, de internationale private banking- en vermogensbeheergroep.

Participatie Maatschappij Vlaanderen NV

PMV is een Vlaamse investeringsmaatschappij die veelbelovende ondernemers financiert vanaf het initiële idee tot aan het internationaliseren van hun bedrijf, door in grote infrastructuurprojecten te investeren. PMV richt zich met name op de duurzame economische ontwikkeling van Vlaanderen, met aantoonbare toegevoegde waarde voor zowel economie als de samenleving. De Vlaamse overheid en PMV hebben onder de naam TINA een uniek investeringsfonds opgezet, een marktgericht investeringsfonds met 200 miljoen aan durfkapitaal dat door PMV wordt beheerd. De financieringen versterken innovatie, ontsluiten het strategische potentieel en versnellen commercialisering.

SFPI-FPIM

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij is in november 2006 opgericht en is eigendom van de Belgische staat. SFPI-FPIM heeft drie missies. Het stimuleren van publieke initiatieven in het belang van de Belgische economie, ondersteuning van private ondernemingen in hun ontwikkelings- en groeiproces, en het beheren van strategische activa voor de Belgische overheid (gedelegeerde opdrachten). De primaire focus ligt op nationale luchtvaart, luchthavens, netwerken (toevoer & infrastructuur), vastgoed en innovatie. Enkele van de belangrijkste participaties van het bedrijf zijn Belfius, BNP Paribas, Bpost, Brussels Airport Company, Euronext en Fluxys.

Overige investeerders

Munich Venture Partners

Munich Venture Partners is een Venture Capital firma. Het bedrijf wordt geleid door senior managers uit de tech- en energiesector. Als de premiumpartner van Fraunhofer-Gesellschaft, wereldleiders in onderzoek, is Munich Venture Partners bezig met investeren in high-tech startups in milieutechnologie en de energeisector.

Goran Enterprises Limited