José Fernando Vázquez, AIA bij hacedor/maker: arquitectos (u:m/a), werd door de eigenaar van deze woning in Plantation Village in Dorado Beach uitgedaagd om het perfecte buitenverblijf te creëren binnen een zeer beperkte ruimte.

Er werden meerdere terrasproducten overwogen voordat Kebony als de beste keuze werd gekozen. Hoewel PVC-terrasplanken weinig onderhoud vergen, vreesde José dat het te warm zou worden in de zon en vond hij het ook niet leuk dat het gesimuleerde houtuiterlijk van PVC net zoveel kan kosten als echt hout. Om deze redenen werd PVC uit de running gehaald. Op zoek naar iets natuurlijkers, werd Teak ook beoordeeld. Hoewel veel leveranciers beweren dat hun product op verantwoorde wijze wordt bebost, kan het moeilijk zijn om hiervan daadwerkelijke documentatie te krijgen, dus bleef José zoeken naar een betrouwbaarder, milieuvriendelijker alternatief.

Omdat hij vond dat de Kebony-technologie duurzame soorten verbetert, zoals FSC®-gecertificeerde Radiata Pine, waardoor het de meest ecologisch verantwoorde optie is, koos José Kebony vanwege zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en verbeterde prestatiestatistieken die het geschikt maakten voor een gebied dat wordt blootgesteld aan zowel zon als water . Na blootstelling aan de zonnestralen van de Puerto Ricaanse zon, heeft het Kebony-terras op natuurlijke wijze een subtiele zilvergrijze patina ontwikkeld, die het algehele ontwerp van dit spa-terras in de buitenlucht aanvult.