Op een plek naast de rivier op een eiland in Berkshire staat Heather Cottage, een privé weekendhuis dat zeer kundig door Spratley & Partners is ontworpen.

Voor de bekleding van het exterieur van de woning is Kebony gekozen, vanwege de wens om natuurlijke materialen te gebruiken voor een modern huis naast de rivier dat naadloos in zijn omgeving opgaat.

Heather Cottage ligt op een uiterwaard en heeft daarom een fundering op palen en is, ondersteund door een stalen frame, 1,85 m op zijn betonnen stelten boven het maaiveld verheven. Het unieke ontwerp vermindert het risico op overstroming en combineert twee tegenoverliggende blokken in de vorm van een ‘T’, waardoor er indrukwekkende uitzichten over de rivier ontstaan.

Sam George, directeur bij Spratley & Partners zei: “Het is een grote eer om deel van dit project te zijn geweest om een weekendhuis te maken dat niet alleen veilig is, maar ook voor de eigenaren gemakkelijk is om te gebruiken. Het was essentieel dat het huis esthetisch aantrekkelijk zou zijn, maar ook energie-efficiënt en van natuurlijke materialen gemaakt. Daarom was Kebony het perfecte materiaal waarmee we deze visie tot leven konden brengen.”