De Hotwalls Studios die studioruimten voor plaatselijke kunstenaars in Portsmouth bieden, vormen een belangrijk middelpunt voor de bloeiende creatieve gemeenschap en omarmen op een slimme wijze het unieke erfgoed van de locatie.

Kebony, een verbeterd hout uit Noorwegen, is door de hoofdarchitecten ERMC Architects gekozen voor de vloeren in alle dertien studio’s, de kantine en het buitenterras. Dit vormt een fraaie afronding van de renovatie van dit voorheen leegstaande fort uit de Victoriaanse tijd en behoudt de charme en het tijdloze karakter van deze locatie.

Elke omgebouwde kazemat vormt nu een zelfstandige en veelzijdige werkplek die uiterst geschikt is voor kunstenaars. Door de pragmatische aanpak van de renovatie heeft de robuuste vorm van de studio’s zijn dominante kenmerken behouden en bieden de bestaande oppervlakken en texturen zowel een natuurlijke afwerking als een herinnering aan het historische belang van de constructie. Over het bestaande stenen plint is een buitenterras en binnenvloeren van Kebony-hout gebouwd. Hierdoor kunnen bezoekers en kunstenaars relaxen en de spectaculaire uitzichten over de zee die zelden vanaf deze locatie zijn waargenomen, in zich opnemen. Kebony was het perfecte materiaal voor het terras en de binnenvloeren dankzij zijn verbeterde duurzaamheid en slijtvastheid.