Innovatief ontwerp brengt natuur en rust naar de stad Yokohama

Takashimaya, een van de meest gerenommeerde warenhuizen van Japan, heeft zijn voormalige magazijn omgevormd tot een uitstekende luxe residentiële ontwikkeling. Het nieuwe Kitsaiwai-gebouw, gelegen in het zakendistrict van de bruisende stad Yokohama, biedt een vredig toevluchtsoord voor bewoners, ontworpen door de architecten om een ​​’kalmerende omgeving’ te creëren. Het gebouw vertoont elegante beplanting en landschapsarchitectuur met Kebony, een mooie en duurzame houtsoort die wordt gebruikt voor het buitenterras, geselecteerd vanwege de verbeterde fysieke eigenschappen en natuurlijke esthetiek.

De innovatieve ontwikkeling van het negen verdiepingen tellende gebouw werd geleid door Hiroshi Nakamura & NAP. De Takashimaya Rose Hall, een ruime multifunctionele evenementenruimte met een capaciteit van 500 capaciteit, beslaat de eerste en tweede verdieping van de ontwikkeling en wordt veel gebruikt voor tentoonstellingen, prijsuitreikingen en internationale conferenties. Op de overige zeven verdiepingen bevinden zich luxe appartementen waarin een rustige woonomgeving is bevorderd door het gebruik van natuurlijke materialen zoals Kebony. Gekozen om ervoor te zorgen dat het buitenterras naadloos zou versmelten met het omringende gebladerte en groen, het prachtige, natuurlijk verbeterde hout was een belangrijk onderdeel van de transformatie en verjonging van het magazijn.

De architecten voelden zich aangetrokken tot Kebony vanwege de duurzaamheid, vormvastheid en rijke bruine tint die na verloop van tijd vervaagt tot een natuurlijke zilvergrijze patina. Slijtvastheid was ook een essentiële vereiste voor de ontwikkeling, waardoor Kebony en zijn slijtvaste eigenschappen het perfecte materiaal werden. De rol van duurzaam hout bij de herontwikkeling van het Kitsaiwai-gebouw is een ander voorbeeld van de internationale groei en ambitie van het bedrijf, die werd ondersteund door de opening van hun nieuwe productiefaciliteit in België in oktober 2018.

De revolutionaire technologie van Kebony, ontwikkeld in Noorwegen, is een milieuvriendelijk proces dat duurzaam geproduceerd zachthout wijzigt door het hout te verwarmen met furfurylalcohol – een agrarisch bijproduct. Door de celwand van het hout te polymeriseren, krijgt het zachthout permanent de eigenschappen van tropisch hardhout, inclusief verbeterde fysieke eigenschappen en verlengde garantie. Hoewel het een natuurlijk materiaal is, vereist het geen onderhoud buiten de normale reiniging en kan het veel beter bestand zijn tegen testomstandigheden dan onbehandeld naaldhout.

Yoshida van Toshin Development Co., Ltd, onderdeel van de Takashimaya-groep, merkte op: “We zijn verheugd om te zien hoe ons voormalige magazijn is uitgegroeid tot een moderne, luxe ontwikkeling door de visie van Hiroshi Nakamura & NAP en het gebruik van innovatieve materialen zoals Kebony. We zijn erg trots om te zien dat het nieuwe Kitsaiwai-gebouw wordt omgevormd tot een vredige ruimte in Yokohama.”

Adrian Pye, International Sales Director bij Kebony voegde toe: “Het Kebony-dek in het Kitsaiwai-gebouw is indrukwekkend; het is geweldig om te zien hoe het materiaal op subtiele en inventieve manieren over de hele wereld is gebruikt. We kijken er zeker naar uit om met Hiroshi Nakamura & NAP samen te werken om in de toekomst meer speciale projecten te creëren.”