Duurzame gezinswoning met een gedurfde visie van de kunstenares-eigenaar.

Gezegend met een ligging temidden van het natuurschoon van twee nationale parken is recent een nieuwe gezinswoning met een verfijnd en duurzaam ontwerp, gelegen in het hart van Hampshire, gereedgekomen. De samenwerking tussen de huiseigenaar – de beroemde illustratrice/kunstenares Jennie Maizels, en het bekroonde bureau Snug Architects, combineert een gedurfd interieurontwerp met een elegante gevel, gebouwd met Kebony, wereldleider in de productie van duurzaam gemodificeerd hout.

Gekenmerkt door een modern contextueel ontwerp werd gekozen voor Kebony om het object af te werken, waarbij een zorgvuldige combinatie werd gemaakt met het groene platteland in de omgeving van de woning om een fraaie gezinswoning te creëren die past bij de unieke locatie.

Snug Architects heeft in het ontwerp gekozen voor twee zadeldaken die verbonden worden door een glazen paviljoen van één etage, met een duidelijke verwijzing naar de landelijke woningarchitectuur in haar bredere context. Het Kebony hout, dat mettertijd een uniek zilvergrijs patina ontwikkelt, omhult alle wanden en ook het zadeldak, neemt de zilvertinten van de berken in de omgeving over en draagt bij aan het stijlvolle, sobere buitenontwerp van het object.

Paul Bulkeley van Snug Architects vertelt: “Het project straalt gevoel voor zijn locatie uit en neemt een harmonieuze plaats in binnen de context. Vanwege de slijtagebestendigheid en de duurzame eigenschappen van Kebony was het de perfecte keuze voor de gevelbekleding, terwijl het knoestige uiterlijk een goede weerspiegeling vormt van de volwassen bomen in de omgeving.”

Voor illustratrice en kunstenares Jennie Maizels was het essentieel dat het interieur haar passie voor gedurfde ontwerpen en creatieve flair zou weerspiegelen. Het interieur is licht en kleurrijk en brengt leven en energie in de nieuwbouw. Om haar visie voor haar gezinswoning te realiseren werkte Jennie samen met innovatieve bedrijven die anders durfden te zijn en royaal kleurgebruik in hun producten brachten, uiteenlopend van de prachtige lichte gootstenen van Villeroy & Boch tot de koraalroze badkamerkasten van Duravit.

Voor de buitenzijde werd gekozen voor een houten bekleding die niet alleen een unieke esthetische vorm aan de woning huis zou geven maar die ook duurzaamheid biedt en even tijdsbestendig is als hardhout, met een natuurlijke textuur en tactiele eigenschappen.

Kebony wordt ontwikkeld in Noorwegen met behulp van een revolutionaire technologie, een milieuvriendelijk proces waarbij duurzaam zachthout wordt gemodificeerd door het hout te verhitten met furfurylalcohol – een agrarisch bijproduct. Door polymerisatie van de celwanden neemt het zachthout de eigenschappen van tropisch hardhout aan, waaronder hoge duurzaamheid, hardheid en maatvastheid. De milieuvriendelijkheid van Kebony en het natuurlijke verweerde uiterlijk maakten het een ideaal materiaal om de buitenzijde van de gezinswoning te bekleden.

Jennie Maizels voegde hieraan toe: “De samenwerking met Snug Architects voor het creëren van onze nieuwe gezinswoning was voor mij een passieproject; mijn dochters en ik zijn heel erg enthousiast over het eindproduct! Ons nieuwe huis is voor ons extra bijzonder geworden door het gebruik van fantastische producten en materialen zoals Kebony; dat geeft een fraaie, tijdloze buitenafwerking en is echt een aanvulling op het natuurlijke uiterlijk van het huis.”