Een Kebony-terras met adembenemend zicht op de Mediterraanse Zee

Het internationale architectenbureau AW2 heeft een nieuw luxueus project afgerond in de golf van Porto-Vecchio, Corsica. Bij deze villa vloeien ‘binnen’ en ‘buiten’ in elkaar over dankzij de grote glazen schuifpuien die toegang geven tot het enorme terras van natuurlijk Kebony-hout.

Het terras van de luxe Villa Porto-Vecchio is volledig gerenoveerd en voor de nieuwe bekleding is gekozen voor Kebony-hout. De bewoners kunnen vanaf hun terras genieten van het spectaculaire uitzicht op zee, op een idyllisch plekje dat verscholen ligt midden in het Corsicaanse landschap.

Deze moderne familiewoning speelt met de strakke lijnen tussen binnen en buiten, tussen hemel en zee. De robuuste uitstraling van de toegepaste materialen en met name het harmonieuze contrast tussen steen en het Kebony-hout van het terras maken dat het een geheel vormt met de omringende rotspartijen en inheemse beplanting. In combinatie met het overloopzwembad zorgt dit voor een buitengewoon hoogwaardige uitstraling.

De eigenaren van de villa hebben er samen met de architecten van AW2, Reda Amalou en Stéphanie Ledoux, voor gekozen om het ruime terras uit te voeren in Kebony-hout. Een uitstekende keuze aangezien dit hout bijzonder slijtvast is en uitstekend bestand is tegen de invloeden van het weer en daarom zeer geschikt is voor buitenruimtes. Ondanks dat Kebony-hout een natuurlijk materiaal is, behoeft het geen onderhoud. Normale reiniging volstaat. Het is ook bestendiger in vergelijking met onbehandelde zachte houtsoorten.
De Kebony-technologie is een door octrooi beschermd en milieuvriendelijk productieproces, ontwikkeld in Noorwegen, waarmee de kenmerken van duurzame zachte houtsoorten blijvend worden verbeterd. Dit gebeurt met behulp van een biologische vloeistof afkomstig van afval uit landbouwgewassen. Door de celwand te polymeriseren wordt de duurzaamheid en maatvastheid van het hout aanzienlijk verbeterd, waardoor het hout kenmerken krijgt die vergelijkbaar zijn met die van tropisch hardhout.
Kebony gebruikt uitsluitend hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde, FSC®-gecertificeerde bossen, en dat het Scandinavische milieukeurmerk Swan draagt.

Het houten terras ontwikkelt na verloop van tijd een zilvergrijze patina, waardoor het op harmonieuze wijze opgaat in het natuurlijke omringende landschap, waarbij de esthetische hoofdlijnen met de moderne architectuur van de villa behouden blijven.