5 dingen om te overwegen bij het herbekleden van je huis

Categorie

Blogs

 

Gevelbekleding – 5 belangrijke dingen om rekening mee te houden bij het herbekleden van je huis.

Het ontwerp van de buitenkant is een belangrijk onderdeel van het creëren van een uitnodigend, aantrekkelijk huis. De buitenkant van je huis is immers de eerste indruk. Een van de meest effectieve manieren om de uitstraling van je woning te verbeteren is door je huis van een nieuwe gevel te voorzien. Beschadigde gevelbekleding moet ongetwijfeld vervangen worden, maar zelfs bevlekte, verouderde gevelbekleding kan een verder charmant huis er vervallen en onverzorgd uit laten zien.

Huiseigenaren kunnen natuurlijk een beetje geïntimideerd zijn door zo’n belangrijke renovatie aan te pakken, wetende dat welke optie ze ook kiezen, ze er jaren mee zullen moeten leven. Er zijn een aantal verschillende materialen op de markt, en nadenken over wat trendy is kan de beslissing nog lastiger maken. Gelukkig kun je het proces vereenvoudigen en een weloverwogen beslissing nemen door slechts een paar belangrijke punten in gedachten te houden.

Hier zijn de vijf belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het herbekleden van je huis.

1. Duurzaamheid van gevelbekleding

herbekleden(Luxury Villa, LOGG Arkitekter)

De totale kosten en tijd die een renovatie van de gevelbekleding met zich meebrengt is reden genoeg om ervoor te zorgen dat de gevelbekleding die je kiest zo lang mogelijk meegaat. Hoe steviger het materiaal, hoe beter het bestand is tegen weersinvloeden, vocht, ongedierte en ongelukken.

Interessant genoeg zijn niet altijd de populairste gevelbekledingsmaterialen het sterkst. Gevelbekleding van vinyl is bijvoorbeeld een veelgebruikte keuze voor huiseigenaren die een goedkope gevelbekleding nodig hebben. Helaas gaat deze lage prijs gepaard met gevoeligheid voor temperatuur, de kans op scheuren of kromtrekken en een kortere levensduur.

Kies in plaats daarvan voor een materiaal als gemodificeerd hout. Het gemodificeerde hout van Kebony is zeer duurzaam, vergelijkbaar met luxe hardhout en zeer goed bestand tegen vocht. Insecten en andere houtaantastende micro-organismen voelen zich ook niet aangetrokken tot gemodificeerd hout zoals ze dat doen bij gewone houten gevelbekleding.

2. Onderhoud gevelbekleding bij het herbekleden van je huis

(Hillside House, NORM Architects)

Traditionele houten gevelbekleding is steeds meer uit de gratie geraakt, en wel om één reden – het heeft zeer veel onderhoud nodig. Gevelbekleding met veel onderhoud heeft een grotere kans om kapot te gaan en voortijdig vervangen te moeten worden. De reden dat de meeste gevelbekleding kapot gaat is te wijten aan verwaarlozing. Hoe meer zorg het materiaal nodig heeft, hoe groter de kans dat het verwaarloosd wordt.

Gelukkig stelt gemodificeerd hout huiseigenaren in staat om prachtige gevelbekleding van echt hout te krijgen, zonder de dure en tijdrovende onderhoudskwesties. Gemodificeerd hout hoeft alleen maar eenvoudig schoongemaakt te worden om het er tiptop uit te laten zien. Je hoeft het oppervlak niet opnieuw te bepleisteren, schilderen of op een andere manier te behandelen. Gebruik gewoon water en een borstel om vuil te verwijderen.

3. Duurzaamheid van de gevelbekleding

herbekleden(The Elements, AR Design Studio)

Veel huiseigenaren voelen zich in zekere mate verantwoordelijk voor het milieu, en terecht. Door de bezorgdheid over klimaatveranderingen en het toegenomen bewustzijn over waar materialen vandaan komen, kijken veel huiseigenaren meer naar de groene kant van de dingen.

Het zoeken naar een gevelbekleding bij het herbekleden van je huis die duurzaam is en zo min mogelijk schadelijk voor het milieu beperkt de keuze tot de meest milieuvriendelijke materialen. Gevelbekleding van hout is een duurzame keuze als het alleen geoogst wordt uit beheerde nieuwe aanwasbossen, maar het gebruik van giftige chemische behandelingen kan hout een slechte keuze maken. Ook hier komt gemodificeerd hout als geroepen en overtreft het gewoon hout met vlag en wimpel.

Gemodificeerd hout is volledig vrij van gifstoffen en stoot ook geen VOC’s uit. Het ruwe hout wordt alleen verzameld uit beheerde bossen en het fabricage- of aanpassingsproces is minder schadelijk in vergelijking met de fabricage van baksteenfineer, vezelcement, vinyl, enz. Beter nog, gemodificeerd hout kan worden gerecycled en veilig worden verbrand, net als onbehandeld onbewerkt hout.

4. Uitstraling bij het herbekleden van je huis

Uitstraling is belangrijk om twee redenen – trots zijn op je huis en de potentiële verkoop van je huis (waarover later meer). Curb appeal is een uitdrukking die wordt gebruikt om de aantrekkelijkheid van de buitenkant van je huis te beschrijven, waarmee wordt bedoeld hoe mooi en uitnodigend je huis eruit ziet voor iemand die op de stoep staat.

Een goede methode om te bepalen welk type bevelsiding het meest aantrekkelijk is voor jouw buurt, is gewoon kijken naar andere huizen in je buurt. Je kunt ook afgaan op wat jij aantrekkelijk vindt, maar bedenk dan wel dat je een hekel kunt krijgen aan een heel eigenaardige kleur gevelbekleding die niet meer trendy is of die niet past bij de buurt.

Gevelbekleding van gemodificeerd hout biedt het uiterlijk van traditioneel hout en zal nooit uit de mode raken. Hiermee kun je een zeer warm, verleidelijk exterieur creëren dat neutraal genoeg is om elk type tuinarchitectuur of gekleurde afwerking toe te voegen om stijl te creëren.

5. Doorverkoopwaarde bij het herbekleden van je huis

herbekleden

Huiseigenaren die ook maar een beetje interesse hebben om hun huis uiteindelijk te verkopen, moeten nadenken over hoe hun keuze van gevelbekleding de waarde van hun huis kan beïnvloeden. Als je van plan bent om je huis binnen 5 jaar of minder te verkopen en je besluit om voor vinyl te gaan, kan dit je misschien een paar dollar besparen, maar zal het niet veel doen om de geldwaarde van je huis te laten stijgen. Het is belangrijk om de Return on Investment (ROI) in gedachten te houden.

De sleutel tot een goede ROI op een bevesigingsproject is bevelsiding kiezen die waardeverhogend is, maar niet zo extreem duur dat je een aanzienlijk bedrag verliest. Vergeet niet dat saaie of goedkope gevelbekleding ook betekent dat je huis langer op de markt blijft. Een goede keuze voor een huiseigenaar die het meeste wil voor zijn geld en zijn huis sneller wil verkopen, is een nieuwe, aangepaste houten gevelbekleding. Makelaars zullen snel zijn om potentiële kopers op dit type gevelbekleding te wijzen en hen te overtuigen van de vele voordelen van deze prachtige maar sterke gevelbekleding.

Zie het proces van het plaatsen niet als hoofdpijn, maar als een kans om je huis een facelift te geven. Het onderzoeken en vergelijken van verschillende soorten gevelbekleding kan vervelend lijken, maar het is een belangrijke factor bij het kiezen van een gevelbekleding waar je jarenlang plezier van zult hebben. Kiezen voor hoogwaardige opties zoals Kebony’s gemodificeerd hout is je beste keuze voor een huis dat niet alleen klassiek mooi is, maar ook sterk, gemakkelijk te onderhouden en milieuvriendelijk.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.