Skistar Lodge verwelkomt Alpine gasten

Categorie

Blogs

Top skiresort Noorwegen omarmt innovatieve Kebony- gevelbekleding

 

Hemsedal Suites is centraal gelegen in Hemsedal, het beste skigebied van Noorwegen en de thuishaven van de hoogste skilift in Scandinavië. Hemsedal Suites heeft nu zijn deuren geopend voor gasten en biedt het allerbeste voor skiërs en snowboarders. Hemsedal Suites is ontworpen door HR Prosjekt (HRP) en beschikt over 100 luxe appartementen die allemaal profiteren van gunstig gelegen skiliften voor de deur. Kebony, een prachtige houtsoort die wordt aanbevolen door toonaangevende architecten, werd gekozen voor de gevelbekleding van dit prominente gebouw als aanvulling op de eigentijdse interieurstijl en het modernistische ethos van de suites.

De appartementen van Hemsedal, die het perfecte familie-uitje vormen, zijn voorzien van fantastische faciliteiten, waaronder een klimmuur en een sportrestaurant. Voor HRP was de interactie tussen het gebouw en de skipiste een essentieel onderdeel van dit ontwerp; dit komt tot uiting in het dak van het gebouw dat een bijzonder indrukwekkend facet is waar vanaf het eerste concept tot aan de voltooiing zorgvuldig over is nagedacht. Het dak is in het midden opgesplitst om natuurlijke rotsformaties na te bootsen en bestaat uit onvoorspelbare vormen en hoeken die onzichtbaar zijn op de begane grond, maar kunnen worden waargenomen door skiërs die de berg af reizen.

gevelbekleding

Het primaire doel van de bouw was het implementeren van een modern interieur- en exterieurdesign, met behoud van de hoogste normen op het gebied van functionaliteit en stijl waar Hemsedal bekend om staat. Het combineren van deze belangrijke elementen was niet zonder uitdagingen en vereiste zorgvuldige planning en geschikte materialen om te passen bij de naburige gebouwen en de omgeving. Deze ambitie bracht HRP ertoe om Kebony te kiezen voor de gevelbekleding, vanwege de sterkte, duurzaamheid en unieke uitstraling van het hout. Kebony is zeer goed bestand tegen slijtage en weersinvloeden, vereist geen ander onderhoud dan normaal schoonmaken en krijgt na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze patina, waardoor de appartementen naadloos opgaan in het omringende besneeuwde landschap.

gevelbekleding

De gepatenteerde Kebony-technologie is ontwikkeld in Noorwegen en maakt gebruik van een milieuvriendelijk proces dat de eigenschappen van duurzaam zachthout permanent verbetert met een vloeistof op biologische basis die afkomstig is van afval van landbouwgewassen. Door de celwanden van het hout te polymeriseren krijgt het hout een sterk verbeterde duurzaamheid en dimensiestabiliteit, waardoor het eigenschappen krijgt die vergelijkbaar zijn met die van tropisch hardhout.

gevelbekleding

Mette Valen, Sales Manager Noorwegen bij Kebony, zegt hierover: “Ondanks de blootgestelde locatie zal de weerstand van Kebony tegen slijtage en verwering ervoor zorgen dat er minimaal onderhoud nodig is voor de gevelbekleding van Hemsedal Suites. Het team van Kebony is erg blij met de bijdrage van het materiaal aan zo’n fantastisch project en zou het een eer vinden om in de toekomst met HRP samen te werken.”

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.