Hoe kies je de beste duurzame houten gevelbekleding?

Categorie

Blogs, Duurzaamheid

 

Duurzame houten gevelbekleding

De gevelbekleding van je huis of gebouw speelt een belangrijke rol in de stijl, functie en doorverkoopwaarde van je huis. Niet alleen helpt de buitenkant de structurele integriteit van je huis te beschermen, maar het is ook een unieke kans om je stijl uit te drukken en een statement te maken. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen veel waarde hechten aan de gevelbekleding van hun huis of bedrijf. Een statement dat meer vastgoedeigenaren nu meer dan ooit maken, is mooi bouwen met natuurlijke producten die milieuvriendelijk zijn. Milieuvriendelijke bouwmaterialen veroveren een steeds groter marktaandeel, omdat steeds meer huiseigenaren en bedrijfseigenaren op zoek zijn naar duurzame ontwerpen en materialen die de waarde van hun eigendom verhogen, jarenlang meegaan en goed zijn voor het milieu. En hoewel er veel verschillende materialen op de markt zijn die relatief milieuvriendelijk zijn, is duurzame houten gevelbekleding op dit moment de toptrend om in de gaten te houden.

Waarom houten gevelbekleding?

duurzame houten gevelbekledingFoto Bliss Blakeney

Hout wordt door velen beschouwd als het ultieme duurzame bouwmateriaal. Vooral naaldhout groeit snel, met een veel kortere rijptijd dan hardhout, waardoor het een van de meest duurzame gevelbekledingen op de markt is.

Naast de milieuvriendelijkheid heeft houten gevelbekleding nog veel meer voordelen. Echt hout heeft een uitstraling die niet te evenaren is. Hoewel veel materialen, zoals vinyl en vezelcement, proberen op hout te lijken met synthetische houtnerfbekleding, is er niets dat de echte schoonheid beter weergeeft dan het echte hout. Houten gevelbekleding kan ook in veel verschillende stijlen worden geïnstalleerd en kan het uiterlijk van gebouwen verbeteren, of ze nu een rustiek of modern ontwerp hebben. En hoewel je hout desgewenst kunt verven of beitsen, heeft houten gevelbekleding een zachte, organische uitstraling die je in natuurlijke staat kunt laten om te verweren en een perfecte aanvulling te vormen op de omgeving, waardoor het een relatief onderhoudsarme keuze is. Dus of je je nu meer zorgen maakt over stijl, onderhoud of milieuvriendelijkheid, houten gevelbekleding is een geweldige keuze die je niet zal teleurstellen.

Het andere grote probleem met de meeste soorten gevelbekleding die beweren groen te zijn, is hun vermogen om die bewering waar te maken als het gaat om verwijdering. Vinyl en vezelcement kunnen moeilijk te verwijderen of te recyclen zijn in het geval van vervanging, en daar moet je rekening mee houden als je op zoek bent naar een echt duurzaam product. Houten gevelbekleding heeft dit probleem echter niet. Hout kan gemakkelijk worden gerecycled en hergebruikt, dus als jij, of de volgende eigenaar, besluit om je huis te verbouwen, levert het later geen extra problemen op. Een echt duurzaam product moet van begin tot eind milieuvriendelijk blijven.

Gemodificeerd Hout

duurzame houten gevelbekledingFoto Niels Nygaard

Tot nu toe hebben we geleerd dat houten gevelbekleding het meest duurzaam is, maar laten we nog een stapje verder gaan. Gemodificeerd hout, of echt hout dat technologisch is verbeterd, is het meest duurzame gevelbekledingsproduct op de markt. Dankzij de superieure duurzaamheid en stabiliteit is de kans op vervanging drastisch kleiner, waardoor je meer waar voor je geld krijgt en de aarde een beetje respijt.

Gemodificeerd hout, zoals Kebony, verschilt van gewone houten gevelbekleding. De biologische vloeistoffen die worden gebruikt om het hout te behandelen, maken het ondoordringbaar voor vocht en insecten. Dit betekent dat er geen extra verzegeling, beits of verf nodig is om het tegen de elementen te beschermen. In plaats daarvan krijg je een duurzame, langdurige bekleding voor je huis die op meerdere niveaus beter is voor het milieu. Zo geeft het niet-giftige proces, waarbij het hout wordt verrijkt met een vloeistof op biologische basis, geen schadelijke vluchtige organische stoffen af aan de atmosfeer tijdens het aanbrengen. Ook gebruikt Kebony alleen duurzame (snelgroeiende) zachthoutsoorten, die veel minder tijd nodig hebben om te hergroeien en aan te vullen dan hardhoutsoorten die ook voor gevelbekleding worden gebruikt. En eenmaal geïnstalleerd vereist gemodificeerd hout niet dezelfde mate van onderhoud of vervanging van planken als gewone houten gevelbekleding.

Omdat Kebony echt hout is dat in zo veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt, is het echt de ideale keuze voor iemand die de doorverkoopwaarde van een woning wil verhogen, de directe aantrekkingskracht van natuurlijk hout in zijn huis of gebouw wil brengen en vooral een sterk statement wil maken dat zorg voor het milieu belangrijk is. Kebony kan worden beschouwd als een van de meest duurzame gevelbekledingen op de huidige markt. Het overbrugt de kloof tussen de schoonheid en duurzaamheid van echt hout en de duurzaamheid en onderhoudsarme aspecten die huiseigenaren en bedrijfseigenaren zoeken in gevelbekleding.

Bekleed in stijl (duurzame houten gevelbekleding)

Duurzame gevelbekledings materialen worden steeds populairder nu mensen beginnen na te denken over de impact van bouwmaterialen op het milieu en over de voordelen van het gebruik ervan voor hun huizen en eigendommen. Overweeg om je huis te bekleden met gemodificeerd hout zoals Kebony om het beste te krijgen van alles wat duurzame gevelbekleding te bieden heeft.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.