Kebony vs. Vinyl gevelbekleding

Categorie

Vergelijkingen

Vinyl gevelbekleding vs Houten gevelbekleding

3 belangrijke zaken om rekening mee te houden voordat je gevelbekleding voor je huis kiest:

  • Stijl en uiterlijk
  • Onderhoud en duurzaamheid
  • Milieu-impact

De manier waarop je gevelbekleding eruitziet en presteert heeft een enorme invloed op de rest van je woning. Van een aantrekkelijk uiterlijk tot bescherming tegen de elementen, gevelbekleding speelt een belangrijke rol in elk huis. Daarom zijn veel huiseigenaren voortdurend op zoek naar het juiste type gevelbekleding voor hun huis en vergelijken ze houten gevelbekleding met vinyl gevelbekleding bij het maken van hun definitieve keuze.

Het vinden van een onderhoudsarme, aantrekkelijke, duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding kan aanvoelen als een uitdaging, vooral als je kijkt naar de eigenschappen van vinyl gevelbekleding versus hout. En hoewel sommige mensen misschien denken dat vinyl gevelbekleding voldoet, zijn het materialen zoals gemodificeerd hout die echt uitblinken.

Stijl en uiterlijk (houten gevelbekleding vs vinyl gevelbekleding)

Hoewel iedereen idealiter een onderhoudsarme optie voor zijn huis wil, is het eerste waar de meeste mensen over nadenken als ze vinyl gevelbekleding versus houten gevelbekleding bekijken, het uiterlijk van de gevelbekleding en hoe het hun huis eruit laat zien. Gevelbekleding bedekt tenslotte het grootste deel van de buitenkant van je huis en het moet je woning aanvullen om de juiste stijl en toon te zetten voor de aantrekkingskracht van je huis.

Gevelbekleding van vinyl is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, maar de mate van vervaging die je zult ervaren is moeilijk te voorspellen. Als vinyl gevelbekleding eenmaal vervaagd is, is schilderen niet echt een optie. Er zijn verfmerken die beweren een formule te hebben die op vinyl hecht, maar de realiteit is vaak anders dan het verkooppraatje en er staan honderden hartverscheurende foto’s online van huiseigenaren die vinyl probeerden te schilderen en nu een volledig kromgetrokken en geruïneerde buitenkant hebben.

Authenticiteit is ook een veelgehoorde klacht over vinyl gevelbekleding. Met zoveel huiseigenaren die op zoek zijn naar een rijke, natuurlijke uitstraling, is de imitatie houtnerf van vinyl vaak teleurstellend. Velen merken op dat vinyl weliswaar zijn best doet, maar er toch “plastic” uitziet en niet kan tippen aan de authentieke schoonheid van echt hout.

Houten gevelbekleding is echt hout, met alle uitstraling en schoonheid die daarbij hoort. Het kan naturel gelaten worden, geverfd of verzegeld indien gewenst, waardoor huiseigenaren veel verschillende opties hebben voor de duurzame uitstraling die ze willen. In zijn natuurlijke staat zal de diepbruine kleur van gemodificeerd hout sierlijk verweren en een zilvergrijze patina ontwikkelen die zeer gewild is bij architecten en huiseigenaren.

Tot slot, als het gaat om flexibiliteit in ontwerp, dan is aangepast hout onbetwistbaar de beste keuze. Gevelbekleding van vinyl bestaat in een aantal verschillende stijlen, maar de panelen kunnen eigenlijk alleen gebruikt worden voor gevelbekleding. Gemodificeerd hout daarentegen is een zeer veelzijdig product en kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen als gevelbekleding. Naast gevelbekleding gebruiken veel huiseigenaren gemodificeerd hout als terrassen of als materiaal om toevoegingen zoals bloembakken en buitenmeubilair te bouwen, wat helpt om een samenhangende en goed gecoördineerde stijl voor je huis te creëren.

Onderhoud en duurzaamheid

Als het gaat om het onderhoud en de duurzaamheid van zowel vinyl als gemodificeerde houten gevelbekleding lijken er een paar misvattingen te bestaan, dus laten we een paar dingen ophelderen.

Velen geloven dat vinyl gevelbekleding onderhoudsvrij is en het is gemakkelijker te begrijpen waarom men in dit idee zou kunnen geloven. Vinyl is gekleurd, dus zou theoretisch niet moeten vervagen en is als kunststof product bestand tegen zaken als insectenactiviteit en schimmel. Er zijn echter veel dingen die niet gezegd worden op het verkooppunt die je mening drastisch kunnen veranderen.

Vinyl houdt ook niet goed stand in verschillende weersomstandigheden. Bij koud weer wordt vinyl erg broos en kan het gemakkelijk scheuren. Als je vinyl barst, door koud weer of door iets anders zoals een hogedrukreiniger of een klap van een honkbal, wordt je ondergrond blootgesteld aan vocht en insecten die onherstelbare schade kunnen aanrichten. In warme klimaten wordt vinyl zachter, wat kan leiden tot smelten en kromtrekken. Als je vinyl eenmaal is ingedeukt, kromgetrokken of verschoven, is het bijna onmogelijk om het weer in de oorspronkelijke vorm terug te brengen. Als een van deze dingen schade veroorzaakt, kan het vervangen van gevelbekledingspanelen moeilijk en duur zijn en erg moeilijk om de kleur van je bestaande gevelbekleding te evenaren.

Een veelgehoorde aarzeling bij houten gevelbekleding is dat het als organisch product gevoeliger is voor schimmels en insecten, maar dit argument gaat niet op bij gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout is geïmpregneerd met een vloeistof op biologische basis die het hout zeer resistent maakt tegen schimmels, rot en andere micro-organismen die hout vernietigen. Het verdikt de houtcelwanden ook met 50 procent, waardoor gemodificeerd hout een harde en zeer duurzame keuze is.

Bovendien heeft gemodificeerd hout geen last van warme of koude weersomstandigheden en heeft het ook geen extra onderhoud nodig, behalve af en toe schoonmaken. Je kunt het natuurlijk laten verweren of het coaten met een UV-beschermingslaag om de bruine tint te behouden. En als je ooit besluit dat je de kleur wilt veranderen, kun je gemodificeerd hout schilderen als je dat wilt.

Milieu-impact (houten gevelbekleding vs vinyl gevelbekleding)

Groen bouwen en milieuvriendelijke materialen zijn een belangrijke overweging bij het kiezen van houten gevelbekleding versus vinyl. Gevelbekleding van vinyl is een kunststof die door de meeste recyclingcentra niet wordt geaccepteerd, dus als je overgebleven materiaal weggooit of je huis van nieuwe gevelbekleding voorziet, moet de oude gevelbekleding waarschijnlijk worden afgevoerd naar een stortplaats waar het jarenlang niet zal vergaan.

Houten gevelbekleding is gemaakt van echt hout dat gemodificeerd is met een organische vloeistof op biologische basis. Het is niet giftig, bevat geen VOC’s en kan net als elk ander hout worden weggegooid. De houten gevelbekleding is gemaakt van duurzaam naaldhout en heeft een veel lagere impact op het milieu dan vinyl, zowel tijdens de productie als op het moment van verwijdering.

Gevelbekleding van vinyl bevat ook chemicaliën die bij verbranding giftige stoffen afgeven aan de lucht, waardoor een huisbrand nog gevaarlijker wordt voor huiseigenaren en schadelijk voor het milieu.

Maak een betere keuze (houten gevelbekleding vs vinyl gevelbekleding)

Als je op zoek bent naar een echt onderhoudsarme, duurzame en aantrekkelijke optie voor de gevelbekleding van je huis, maak dan de juiste keuze met gemodificeerd hout. Hoewel vinyl vaak wordt verkocht als een onderhoudsvriendelijker alternatief voor houten gevelbekleding, zitten er veel gaten in dat argument, dat meestal in de loop der jaren na installatie aan het licht komt. Gemodificeerd hout geeft je een echt duurzaam exterieur dat lang meegaat, met alle schoonheid en het karakter van echt hout. Creëer een mooi en duurzaam huis met houten gevelbekleding.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces