Kebony kondigt benoeming aan van Tom Paemeleire als nieuwe Chief Executive Officer

Categorie

Nieuws

Toonaangevende wereldwijde producent van dubbel gemodificeerd™ hout bevestigt nieuwe senior management structuur

[Skien, Noorwegen: ]

Kebony, de toonaangevende wereldwijde producent van dubbel gemodificeerd™ hout, kondigde vandaag de benoeming aan van Tom Paemeleire als de nieuwe Chief Executive Officer. Verwelkomd door Kebony’s belangrijkste aandeelhouders Investinor, Jolt Capital, Lightrock en PMV NV, neemt Tom Paemeleire de positie van Kebony Group CEO over van interim-CEO Jean-Baptiste Clavel.

Tom Paemeleire heeft twintig jaar internationale ervaring in bedrijfstransformatie. Zijn vorige leidinggevende functies omvatten onder meer het leiderschap van het in België gevestigde Incendin, waar hij verantwoordelijk was voor de implementatie van nieuwe marktstrategieën, organische en acquisitionele groei en organisatorische integraties, dit alles met een passie voor duurzaamheid.

Kebony, een erkend Global Cleantech bedrijf, is al zo’n vijfentwintig jaar toonaangevend in de omslag naar een groenere wereldwijde bouwsector. Nu Ipe en Cumaru in november 2024 formeel op de CITES-bijlage II-lijst worden gezet, waardoor de internationale handel in bedreigde houtsoorten verder wordt beperkt, zal Kebony-hout een duurzaam alternatief blijven bieden voor beschermd tropisch hardhout.

Kebony’s dubbele modificatie™ technologie, die in Noorwegen werd ontwikkeld, zorgt ervoor dat duurzaam FSC-gecertificeerd zachthout, permanent wordt getransformeerd in producten met vergelijkbare, en in sommige gevallen superieure, esthetische en mechanische eigenschappen, maar met een veel kleinere ecologische voetafdruk.

Kebony gevelbekleding en terrasplanken worden gebruikt in commerciële en maatschappelijke projecten in meer dan 100 landen. Ze bieden architecten wereldwijd een stijlvolle, duurzame en milieuvriendelijke bouwoplossing.

Als onderdeel van de voortdurende internationale expansie, kondigde Kebony in september 2023 aan een speciaal verkoopkantoor in het Midden-Oosten te openen. Hiermee bevestigt Kebony haar aanwezigheid in een belangrijke commerciële markt en een regio die wereldwijd in de belangstelling staat in de aanloop naar de COP28 klimaatconferentie in Dubai volgende maand.

Tom Paemeleire, CEO at Kebony

Na zijn benoeming zegt Tom Paemeleire, Chief Executive Officer van Kebony: “Ik ben verheugd om het Kebony-team te versterken op een cruciaal moment voor de wereldwijde bouwsector. Ik kijk ernaar uit om de prachtige en duurzame producten van Kebony over de hele wereld te blijven leveren en zo een positieve bijdrage te leveren voor de komende generaties.”

Jean-Marc Daillance, Voorzitter van de Raad van Bestuur, voegt toe: “Namens Kebony en onze belangrijkste aandeelhouders Investinor, Jolt Capital, Lightrock en PMV NV, zijn we verheugd Tom Paemeleire te verwelkomen als CEO. Hij brengt aanzienlijke ervaring in groei en transformatie vanuit verschillende industrieën met een belangrijke focus op duurzaamheid. We willen ook Jean-Baptiste bedanken voor zijn voortdurende inspanningen en het uitstekende werk dat hij heeft verricht als onze overgangs-CEO.” 

Meer te weten komen over Kebony’s net-zero agenda? Klik hier voor het Kebony Duurzaamheidsrapport 2022.

Bestel een Sample Vind een Verdeler Het Modificatieproces
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.